Bravčové pliecko na smotane so zeleninou a hubami fotorecept
Foto: pusta
Mäso so zeleninou je vždy dobrá chuťová kombinácia, pridala som voňavé suchohríby, koreniny, na záver sladkú smotanu a mali sme nebíčko v papuľke, inšpirované Zobraziť celý popisMäso so zeleninou je vždy dobrá chuťová kombinácia, pridala som voňavé suchohríby, koreniny, na záver sladkú smotanu a mali sme nebíčko v papuľke, inšpirované francúzskou kuchyňou :-)
porcie
príprava
na 80-90 °C
Suroviny
600 g |
|
60 g |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
100 g (alebo mrazený) |
|
1 veľká hrsť |
|
10 - 12 guľôčok |
|
3 guľôčky |
|
2 - 3 ks |
|
podľa chuti |
|
250 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Umyté a osušené bravčové pliecko som pokrájala na väčšie kocky,...
-
2
...očistenú mrkvu a petržlen som pokrájala na kolieska asi 3 -4 mm hrubé,...
-
3
...na rozohriatom masle som orestovala cibuľu,...
-
4
...pridala som cesnak pokrájaný na plátky, krátko som ho orestovala,...
-
5
...ked sa pekne rozvoňal, pridala som mäsko,...
-
6
....opražila som ho z každej strany,...
-
7
...ked sa zatiahlo, pridala som koreňovú zeleninu,...
-
8
...nechala som ju skaramelizovať, pridala som bobkové listy, celé nové a celé čierne korenie,...
-
9
...zaliala vodou do výšky mäsa, osolila a prikryté som pomaly dusila pod pokrievkou na strednom plameni,...
-
10
...ked mäsko zmäklo, pridala som suchohríby aj s vodou v ktorej boli namočené a dusila pod pokrievkou, kým zmäkli, už na miernom plameni,...
-
11
...pridala som sladkú smotanu, nechala spolu krátko prevrieť, vypla som plameň,...
-
12
...pridala som zelený hrášok, nechala dôjsť zbytkovým teplom,...
-
13
...ked bolo hotovo, chvíľu som nechala celé odstáť a na záver som ochutila citrónovou šťavou.
-
14
Horúce som nabrala do tanierov, posypala pokrájanou pažítkou, u nás bola prílohou slovenská ryža, veľmi vhodné sú akékoľvek cestoviny i dusená ryža.
-
15
Ide o veľmi chutné jedlo s množstvom pestrej zeleniny, nádherne voňavé po suchohríboch, cesnaku a koreninách, zjemnené maslom a sladkou smotanou, citrónová šťava dodá ten správny "říz" /šmrnc/, ak sa rozhodnete náhodou vyskúšať, potom vám prajem Dobrú chuť :-)
pozri tu:
en.wikipedia.org/wiki/Ragout...
ak si dáš svoju smotanu, nič tým neskazíš.
mäská na stafke so zeleninkou sú vždy chutné :-)
pekné od vás.
minule boli veľmi nechutné výhrady za to, že sa zachytila na mäse a zelenine.
čiže už sa nikomu neprispôsobím, ani teraz, vám teda vôbec nie:-))) je to podľa mňa spravené, ako som to ja chcela a ako to máme my radi u nás doma :)
spokojne si môžete spraviť svoju omáčku takú hustú, ako máte rada vy, hoci aj lyžica bude v nej stáť :-)))))
veľmi rada si pozriem váš kompletný recept, nielen vaše slová bez ukážky vášho vlastného kuchárskeho umenia D
---UPRAVENÉ REDAKCIOU---
varecha.pravda.sk/recepty/bravcove-kocky-v-jemnej-zelenin...
tam sú iné suroviny ako tu, zelenina je taká ako pri omáčke na sviečkovú, ku koncu sa mixuje a tým sa zahustí do konzistencie omáčky sviečkovej bez múky, zatiaľ čo tu má omáčka iný charakter a má byť taká, ako je tu. správne si to napísala.
som rada, že ty by si si vybrala tento recept a tento by ti chutil viac, nie z linku, to je o inom.
dakujem za konečne prínosný komentár, ktorý je až od teba.
som rada, že ťa recept zaujal. dakujem ti.