Bravčové pliecko na smotane so zeleninou a hubami fotorecept

pusta - fotkapusta, 30. mája 2015
Bravčové pliecko na smotane so zeleninou a hubami (fotorecept)
Foto: pusta

Mäso so zeleninou je vždy dobrá chuťová kombinácia, pridala som voňavé suchohríby, koreniny, na záver sladkú smotanu a mali sme nebíčko v papuľke, inšpirované francúzskou kuchyňou :-)

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 80-90 °C

Suroviny

600 g
60 g
1 ks
3 strúčiky
2 ks
1 ks
100 g (alebo mrazený)
1 veľká hrsť
10 - 12 guľôčok
3 guľôčky
2 - 3 ks
podľa chuti
250 ml
podľa chuti
podľa chuti
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyté a osušené bravčové pliecko som pokrájala na väčšie kocky,...

    Bravčové pliecko na smotane so zeleninou a hubami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...očistenú mrkvu a petržlen som pokrájala na kolieska asi 3 -4 mm hrubé,...

    Bravčové pliecko na smotane so zeleninou a hubami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...na rozohriatom masle som orestovala cibuľu,...

    Bravčové pliecko na smotane so zeleninou a hubami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...pridala som cesnak pokrájaný na plátky, krátko som ho orestovala,...

    Bravčové pliecko na smotane so zeleninou a hubami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...ked sa pekne rozvoňal, pridala som mäsko,...

    Bravčové pliecko na smotane so zeleninou a hubami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ....opražila som ho z každej strany,...

    Bravčové pliecko na smotane so zeleninou a hubami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...ked sa zatiahlo, pridala som koreňovú zeleninu,...

    Bravčové pliecko na smotane so zeleninou a hubami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...nechala som ju skaramelizovať, pridala som bobkové listy, celé nové a celé čierne korenie,...

    Bravčové pliecko na smotane so zeleninou a hubami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...zaliala vodou do výšky mäsa, osolila a prikryté som pomaly dusila pod pokrievkou na strednom plameni,...

    Bravčové pliecko na smotane so zeleninou a hubami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...ked mäsko zmäklo, pridala som suchohríby aj s vodou v ktorej boli namočené a dusila pod pokrievkou, kým zmäkli, už na miernom plameni,...

    Bravčové pliecko na smotane so zeleninou a hubami (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...pridala som sladkú smotanu, nechala spolu krátko prevrieť, vypla som plameň,...

    Bravčové pliecko na smotane so zeleninou a hubami (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ...pridala som zelený hrášok, nechala dôjsť zbytkovým teplom,...

    Bravčové pliecko na smotane so zeleninou a hubami (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    ...ked bolo hotovo, chvíľu som nechala celé odstáť a na záver som ochutila citrónovou šťavou.

    Bravčové pliecko na smotane so zeleninou a hubami (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Horúce som nabrala do tanierov, posypala pokrájanou pažítkou, u nás bola prílohou slovenská ryža, veľmi vhodné sú akékoľvek cestoviny i dusená ryža.

    Bravčové pliecko na smotane so zeleninou a hubami (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Ide o veľmi chutné jedlo s množstvom pestrej zeleniny, nádherne voňavé po suchohríboch, cesnaku a koreninách, zjemnené maslom a sladkou smotanou, citrónová šťava dodá ten správny "říz" /šmrnc/, ak sa rozhodnete náhodou vyskúšať, potom vám prajem Dobrú chuť :-)

    Bravčové pliecko na smotane so zeleninou a hubami (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

26 komentárov k receptu
UPOZORNENIE: Vzhľadom na to, že pod receptami tejto autorky vznikajú dlhodobo hádky, urážky, osobné spory, budú všetky komentáre, ktoré nesúvisia s receptom, bez upozornenia odstránené.
@svedka , no vidíš, všeličo sa dozvieš, je to vlastne "ragout" = ragú. mäsko s množstvom rôznej zeleninky, omáčka zjemnená smotanou, maslo, koreniny a bylinky,+ citronová šťava - hlavné komponenty ragout, ktoré patrí do francúzskej kuchyne.

pozri tu:
 en.wikipedia.org/wiki/Ragout...


ak si dáš svoju smotanu, nič tým neskazíš.
mäská na stafke so zeleninkou sú vždy chutné :-)
@tatranocka , nemala sa zachytiť, takto je to správne, ako má byť :-)
minule boli veľmi nechutné výhrady za to, že sa zachytila na mäse a zelenine.
čiže už sa nikomu neprispôsobím, ani teraz, vám teda vôbec nie:-))) je to podľa mňa spravené, ako som to ja chcela a ako to máme my radi u nás doma :)
spokojne si môžete spraviť svoju omáčku takú hustú, ako máte rada vy, hoci aj lyžica bude v nej stáť :-)))))
veľmi rada si pozriem váš kompletný recept, nielen vaše slová bez ukážky vášho vlastného kuchárskeho umenia D
@jozka2 , som rada, že ty si si všimla zásadné rozdiely medzi týmto receptom a receptom v linku, ktorý sem hodila @tatranocka a nemá pravdu :-)))
tam sú iné suroviny ako tu, zelenina je taká ako pri omáčke na sviečkovú, ku koncu sa mixuje a tým sa zahustí do konzistencie omáčky sviečkovej bez múky, zatiaľ čo tu má omáčka iný charakter a má byť taká, ako je tu. správne si to napísala.
som rada, že ty by si si vybrala tento recept a tento by ti chutil viac, nie z linku, to je o inom.
dakujem za konečne prínosný komentár, ktorý je až od teba.
ja neviem, nie som žiadna kuchárka, mne v surovinách chýba asi cukor, keďže v bode tuším 8 je písané že pridáme koreňovú zeleninu a necháme ju skaramelizovať, podľa mňa karamelizovať sa dá na nejakom cukre, alebo ako je to, rada sa poučím. Ináč jedlo sa mi páči, ukladám.
@arooo , zelenina na skaramelizovanie nepotrebuje pridať cukor ešte zvlášť, samotná zelenina obsahuje dostatok vlastného cukru, ktorý skaramelizuje, preto ani v surovinách nie je.
@olinecka , my sme mali ako prílohu slovenskú ryžu, čo je tiež cestovina, môže byť kľudne akákoľvek cestovina, ktorú si zvolíš.
som rada, že ťa recept zaujal. dakujem ti.

Pridaj komentár k receptu: