Bravčové plece s morčacími prsiami v zeleninovo-smotanovej omáčke
Autor receptu: stacy77777
Celá rodina mala chuť na omáčku ála sviečková.Mäsko som zkombinovala,čo dal mraziak.Ani
som netušila,že nám bude tak chutiť.
8 porcií |
30 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčové aj morčacie mäso nakrájame na kocky. Na oleji dusíme najskôr bravčové,podlejeme vodou,necháme dusiť 20minút.
- Pridáme morčacie mäso,podľa potreby podlejeme,pridáme vegetu,bobkový list,korenie a sójovú omáčku. Dusíme ďalších cca 20minút.
- Všetku čerstvú zeleninu si nakrájame na menšie kúsky a zmixujeme.
- Vymixovanú zeleninu pridáme ku mäsu.
- Mäso so zeleninou necháme podusiť do mäkka,posolíme podľa vlastnej chuti. V mlieku si rozhabarkujeme múku,vlejeme a za stáleho miešania necháme povariť.Mlieko môžeme pridať podľa vlastnej chuti,podľa toho akú hustú omáčku chceme mať. Nakoniec pridáme šľahačku/nie smotanu na varenie,ani kyslú smotanu/.Necháme ešte2-3 minúty povariť. Podávame s cestovinami,alebo knedľou. NEPRIDÁVAME ocot podľa vzoru "závodných jedální".
- V celku jednoduché a rýchle. Prajem dobrú chuť!