Bravčové plece s morčacími prsiami v zeleninovo-smotanovej omáčke

Autor receptu: stacy77777

Celá rodina mala chuť na omáčku ála sviečková.Mäsko som zkombinovala,čo dal mraziak.Ani som netušila,že nám bude tak chutiť.

8
porcií
30 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Bravčové aj morčacie mäso nakrájame na kocky. Na oleji dusíme najskôr bravčové,podlejeme vodou,necháme dusiť 20minút.
  2. Pridáme morčacie mäso,podľa potreby podlejeme,pridáme vegetu,bobkový list,korenie a sójovú omáčku. Dusíme ďalších cca 20minút.
  3. Všetku čerstvú zeleninu si nakrájame na menšie kúsky a zmixujeme.
  4. Vymixovanú zeleninu pridáme ku mäsu.
  5. Mäso so zeleninou necháme podusiť do mäkka,posolíme podľa vlastnej chuti. V mlieku si rozhabarkujeme múku,vlejeme a za stáleho miešania necháme povariť.Mlieko môžeme pridať podľa vlastnej chuti,podľa toho akú hustú omáčku chceme mať. Nakoniec pridáme šľahačku/nie smotanu na varenie,ani kyslú smotanu/.Necháme ešte2-3 minúty povariť. Podávame s cestovinami,alebo knedľou. NEPRIDÁVAME ocot podľa vzoru "závodných jedální".
  6. V celku jednoduché a rýchle. Prajem dobrú chuť!