Bravčové plece na divoko so žemľovou knedľou
Foto: barbors
Nie som veľký fanúšik bravčového mäsa, ale tento recept sa mi zapáčil hneď pri prvom ochutnaní. Po pridaní divokého korenia vám bude voňať Zobraziť celý popisNie som veľký fanúšik bravčového mäsa, ale tento recept sa mi zapáčil hneď pri prvom ochutnaní. Po pridaní divokého korenia vám bude voňať celý byt. Tento recept zaraďujem do našej kuchyne a určite ho budem variť často.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Mäso: | |
1 kg |
|
2-3 ks |
|
2-3 ks |
|
10 ks |
|
3-4 ks |
|
5-6 guľôčok |
|
|
|
|
|
2-3 PL |
|
200 ml (biele, červené) |
|
1 ks |
|
|
|
Žemľová knedľa: | |
8 ks |
|
4 ks |
|
|
|
cca 300 ml |
|
1 PL |
|
|
Postup
-
1
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame. Ošúpanú cibuľu nakrájame a na oleji v hrnci opražíme, pridáme mäso a pražíme, kým sa zatiahne.
- 2
Pridáme na hrubšie kolieska nakrájanú mrkvu a petržlen (na hrubšie kvôli tomu, aby sa neurobila skôr ako mäso). Taktiež pridáme na hrubšie nakrájané šampiňóny.
- 3
Pridáme všetky koreniny a soľ.
- 4
Pridáme paradajkové pyré a vínko. Ja som použila biele, ale k bravčovému mäsu by sa možno viac hodilo červené. Ale s bielym vínom bolo jedlo veľmi chutné, takže keď ho budem variť nabudúce, znova použijem biele. Víno necháme odpariť.
- 5
My máme radi veľa šťavy, tak ja som pridala aj vodu a vo finále, keď už bolo mäso mäkké, som jedlo zahustila trochou múky rozhabarkovanej vo vode. Tento bod môžete vynechať, pretože paradajkové pyré a šťava zo zeleniny jedlo dostatočne zahustia.
- 6
Kým sa dusí mäso, máme približne 1,5 hodiny na prípravu knedle. Začneme tým, že žemle alebo rožky nakrájame na kocky. Pridáme mlieko, ale s tým opatrne. Prilievame postupne.
- 7
Rozšľahané vajíčka osolíme, okoreníme a pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Zmes vylejeme na žemle a všetko rukou vymiešame. Nemusíme príliš, aby v knedli zostali aj kúsky žemlí.
- 8
Hmotu zabalíme do potravinovej fólie a vytvarujeme do podoby knedle. Z tohto množstva vyjdú asi 4 menšie knedle. Ale bohate to stačí. Knedle vo fólii varíme vo vriacej vode 20 minút. Žemle po dovarení necháme vychladnúť, fóliu odstránime a nakrájame na kolieska. Dobrú chuť prajem :)
Tiež bravčové mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Na prvý šup dej této směsi opatrně, bo je dost aromatická. Chce to ochutnat. Větší množství nemusí každému sedět. Ale já mám "propálený kotel" na takovou chuť a teď už dávám směsi o hodně víc. Ještě chvíli a dopracuji se k chuti "hovězího nadivoko" jak bývalo v obchodě ve sklenicích/konzervách. Nemělo chybu.
A z akého dôvodu to restujete?
tiez som divoke korenie nenasiel
on robí bravčové-ty kuracie..??
Rajský protlak restuji též, rozvine se jeho chuť, zjemní se i jeho kyselost. Někdy se stane, že zapomenu, pak je rajský protlak v pokrmu víc razantní. Rozdíl v tom je. Jemný.
Ďakujem veľmi pekne, že si to tu všetkým (najskôr tým, ktorí evidentne nevedia čítať), objasnila :)
Ďakujem za vysvetlenie, to zarestovanie určite má svoj význam. Ja som inak do jedla použila paradajkové pyré, ktoré mi zostalo z predošlého dňa, kedy sme robili pizzu. Neznášam totiž plytvanie jedlom.
V pohodě, je to trochu specifické a méně užívané, to chápu. Někdy přečtu a info unikne. Všichni jsme jenom lidé. Hezký den!