Bravčové paličky s prosciutom a pečenými zemiakmi
Autor receptu: sjuz
Jednoduché, a veľmi chutné jedlo. A keby už tak boli nové zemiačky a domáce rajčinky...hmm!
15 minút príprava |
20 a 20 minút na 200 °C |
Postup
- Rúru si dáme hriať na 200 st. C.
Zemiaky olúpeme, nakrájame pozdĺžne na polovice, a v pekáči zmiešame s olejom, soľou a korením. Pridáme aj očistenú mrkvu a celý nelúpaný cesnak.
Vložíme do vyhriatej do rúry na cca 20 minút.
- Kým sa pečie zelenina, mäso nakrájame na kúsky, osolíme, okoreníme a navrch každého položíme vetvičku tymiánu.
- Obalíme prosciuttom. Ja som prepichla špáradlami, aby šunka lepšie držala.
- Pridáme k zemiakom a mrkve, a pomedzi kúsky poukladáme rajčiny, a dáme piecť na ďalších 20 minút.