Bravčové paličky s prosciutom a pečenými zemiakmi

Autor receptu: sjuz

Jednoduché, a veľmi chutné jedlo. A keby už tak boli nové zemiačky a domáce rajčinky...hmm!

15 minút
príprava
20 a 20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru si dáme hriať na 200 st. C. Zemiaky olúpeme, nakrájame pozdĺžne na polovice, a v pekáči zmiešame s olejom, soľou a korením. Pridáme aj očistenú mrkvu a celý nelúpaný cesnak. Vložíme do vyhriatej do rúry na cca 20 minút.
  2. Kým sa pečie zelenina, mäso nakrájame na kúsky, osolíme, okoreníme a navrch každého položíme vetvičku tymiánu.
  3. Obalíme prosciuttom. Ja som prepichla špáradlami, aby šunka lepšie držala.
  4. Pridáme k zemiakom a mrkve, a pomedzi kúsky poukladáme rajčiny, a dáme piecť na ďalších 20 minút.