Bravčové medailónky na víne s hrnčekovou knedľou

Autor receptu: miminka011

Co dobre urobit na veceru? Napadlo ma skonbinovat hrncekovu knedlu a bravcove medailonky. Moja prva knedla sa vydarila a cele jedlo dopadlo na jednotku.

2
porcie
40 minút
príprava
55 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najkrajame masko na platky. Osolime, okorenime a potrieme ho olejom. Dame do chladnicky na 3 hodiny (min).
  2. Zmiesame vsetky suroviny na knedlu a zmes dame do vymastenych a vysypanych poharov (naplnime asi do polky). Pohare ulozime do nadoby s vriacou vodou (3/4 vysky pohara). Varime asi 40 minut na miernom ohni. Vyberieme pohare a vyklopime knedlu.
  3. Masko dame na panvicu opiect kym sa nezatiahne. Potom prilejeme vino a necame prevriet. Nakoniec pridame smotanu zmiesanu s mukou a pockame kym omacka nezhustne. Mozeme podavat. Hmmm.