Medailonky z bravčovej panenky vo vínovej omáčke fotorecept
Foto: marianne
Inšpiráciu som našla na nete,kde v diskusii dievčatá radili jedna-druhej ako chutne pripraviť panenku,tak som odkukala a fakt výborná je...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nachystáme si panenku.
-
2
V mažiari potlčieme korenie štyroch farieb.
-
3
Panenku nakrájame na plátky,potrieme olejom,posypeme korením,trošku osolíme z oboch strán.
-
4
Zavrieme do vzduchotesnej misky a dáme na noc odležať do chladničky.
-
5
Na suchej teflonovej panvici nasucho opečieme z každej strany mäsko po minutke,len aby sa zatiahlo.Mäsko preložime na teplý tanier.
-
6
Do panvice dáme trošku červeného vína a zalejeme vývarom.Ja mám na tento učel zamrazený domáci hovädzí vývar v mraziaku,ale môžte dať bujonovú kocku,ak nemáte. Necháme prevariť,pridáme vetvičku rozmarínu a prilejeme trošku sladkej smotany+1CL múky na zahustenie.
-
7
Do omáčky vložíme mäsko,chvíľu prehrejeme.
-
8
Podávame s ľubovolnou prílohou.
Diskusia k receptu