Bravčové mäso so syrom a smotanou fotorecept

uschi - fotkauschi, 12. júna 2010
Bravčové mäso so syrom a smotanou (fotorecept)
Foto: uschi

Rozmýšľala som, čo uvariť v nedeľu a napadlo ma toto.

6
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 190 °C

Suroviny

6 plátkov
250 ml
4-5 strúčikov
200 g
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso opláchneme, osušíme, jemne naklepeme, osolíme a okoreníme a z obidvoch strán prudko opražíme na troche oleja. Potom teplotu znížime a udusíme domäkka. Podľa potreby podlejeme trochou vody alebo vývaru.

    Bravčové mäso so syrom a smotanou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ čo sa mäso dusí, pripravíme si nátierku. Strúhaný syr, kyslú smotanu, prelisovaný cesnak a trošku soli zmiešame. Mäkké mäso preložíme aj s výpekom do zapekacej misy a na každý plátok rozotrieme syrovú zmes, ktorú posypeme červenou paprikou. Vložíme do vyhriatej rúry zapiecť.

    Bravčové mäso so syrom a smotanou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K mäsku podávame zemiakové pyré a čerstvý zeleninkový šalátik.

    Bravčové mäso so syrom a smotanou (fotorecept) - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

tinca
@uschi to je prudko jedlé, krááásne foto, ukladám do KK. A mohlo by to byť aj z kuracinky? Lebo ja bravčové robím obmedzene.
jezibabka1
@uschi to sa mi páči:) mäsko ľubim, cesnakovu pomazanku tiež, tak nieje čo riešiť, už je v KK:))))
sovka62
Nová verzia zapekaného mäsa. Ďakujem, takéto recepty mám rada, hlavne keď chystám obed pre viac ako desať ľudí.
tinca
@sovka aj ja a za chvíľu mám narodky budem mať dosť ľudí a toto veru urobím, bude to rýchlo.
evanaaa
Mám zapísané, len si myslím, že mäso netreba dusiť, stačí ho len opiecť aby zbytočne nestvrdlo. Ale recept je fajn.
uschi
Tinca, z kuraciny som neskúšala, no myslím, že to tiež môže byť dobré.
Naozaj odporúčam, tí, ktorí cesnak môžu, je to vynikajúce!!
zpodhz
je to super,ja som dal do syrovej natierky aj bylinky
fritacik
je to velmi dobre a skusila som dat aj na masko osmazenu cibulku a potom tu natierku vyborne odporucam vyskusat, vynikajuce.
7145_1291368619 - profilový obrázok
fik
fik
Uschi, tvoj recept je super, ja som ho doplnil - pod syrovú smotanu som nakrájal kolieska klobásy. Pripravil som to s hranolkami lebo ich má rád môj syn. Jednoducho je to mňáááááááám.
tamik
dneska bolo na obed...naozaj chutné a jednoduché...to my máme radi :)