Bravčové mäso so syrom a smotanou (fotorecept)

Autor receptu: uschi

Rozmýšľala som, čo uvariť v nedeľu a napadlo ma toto.

6
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 190 °C

Postup

  1. Mäso opláchneme, osušíme, jemne naklepeme, osolíme a okoreníme a z obidvoch strán prudko opražíme na troche oleja. Potom teplotu znížime a udusíme domäkka. Podľa potreby podlejeme trochou vody alebo vývaru.
  2. Zatiaľ čo sa mäso dusí, pripravíme si nátierku. Strúhaný syr, kyslú smotanu, prelisovaný cesnak a trošku soli zmiešame. Mäkké mäso preložíme aj s výpekom do zapekacej misy a na každý plátok rozotrieme syrovú zmes, ktorú posypeme červenou paprikou. Vložíme do vyhriatej rúry zapiecť.
  3. K mäsku podávame zemiakové pyré a čerstvý zeleninkový šalátik.