Bravčové mäso so syrom a smotanou (fotorecept)
Autor receptu: uschi
Rozmýšľala som, čo uvariť v nedeľu a napadlo ma toto.
6 porcií |
15 minút príprava |
45 minút na 190 °C |
Postup
- Mäso opláchneme, osušíme, jemne naklepeme, osolíme a okoreníme a z obidvoch strán prudko opražíme na troche oleja. Potom teplotu znížime a udusíme domäkka. Podľa potreby podlejeme trochou vody alebo vývaru.
- Zatiaľ čo sa mäso dusí, pripravíme si nátierku. Strúhaný syr, kyslú smotanu, prelisovaný cesnak a trošku soli zmiešame.
Mäkké mäso preložíme aj s výpekom do zapekacej misy a na každý plátok rozotrieme syrovú zmes, ktorú posypeme červenou paprikou.
Vložíme do vyhriatej rúry zapiecť.
- K mäsku podávame zemiakové pyré a čerstvý zeleninkový šalátik.