Bravčové mäso na šťave s klobásou, vajíčkom a uhorkou
Tento recept síce nepatrí medzi tie diétne jedlá, ale prečo si raz začas nedopriať...
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg (pliecko, krkovička) |
|
1 ks väčšia |
|
3 strúčiky |
|
1/2 plechovky |
|
trošku |
|
3 ks (akú máte doma) |
|
3 ks |
|
3 a viac ks (podľa veľkosti) |
|
|
|
|
|
1 až 2 PL |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Mäso nakrájame na plátky, ak sú moc veľké poprekrajujeme. Naklepeme, osolíme a okoreníme. Cibuľu, cesnak, uhorky nakrájame nadrobno, klobásku na mesiačiky a slaninku môžme kľudne na väčšie kusy :D Do tlakového hrnca som dala 1 menšiu lyžicu bravčovej masti, pridala slaninku, postupne pridávame cibuľku, cesnak a klobásku, pomaly restujeme... Medzi tým si rozpálime panvicu, pridáme máličko masti (ak máte keramickú netreba pridávať žiadny olej) a rezne z každej strany prudko opečieme, aby sa mäsko krásne zatiahlo, postupne ich dáme do slaninkovej zmesi a premiešavame..
-
2
Pridáme 1 ČL mletej papriky, máličko kmínu, premiešame, zalejeme rajčinami a vývarom, tak aby bolo všetko mäso ponorené... Zatiaľ nesolíme, nakoľko sme dali slaninku, ak treba soľ pridáme nakoniec. Varíme zhruba 20 minút. Zatiaľ si pripravíme prílohu (ryžu, tarhoňu, slovenskú ryžu...)
- 3
Po 20 minútach som pridala uhorky a natvrdo uvarené vajíčka, povarila cca 10 minút... Treba mäso vyskúšať. Keď je mäsko pekne mäkké a šťavnaté, nachystáme si zátrepku (1-2 PL múky rozmiešané v 100 - 150 ml vody), zalejeme a necháme variť ešte aspoň 10 minút odokryté. Môžeme servírovať... Dobrú chuť
Tiež bravčové mäso:
Ďalšie recepty:
- 3
Áno pripravuje sa aj z hovädzieho mäsa...