Dusené bravčové mäso
Dusené bravčové mäso

Bravčové mäso na šťave s klobásou, vajíčkom a uhorkou

macka78 - fotkamacka78, 21. januára 2019
Bravčové mäso na šťave s klobásou, vajíčkom a uhorkou
Foto: macka78

Tento recept síce nepatrí medzi tie diétne jedlá, ale prečo si raz začas nedopriať...

20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg (pliecko, krkovička)
1 ks väčšia
3 strúčiky
1/2 plechovky
trošku
3 ks (akú máte doma)
3 ks
3 a viac ks (podľa veľkosti)
1 až 2 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na plátky, ak sú moc veľké poprekrajujeme. Naklepeme, osolíme a okoreníme. Cibuľu, cesnak, uhorky nakrájame nadrobno, klobásku na mesiačiky a slaninku môžme kľudne na väčšie kusy :D Do tlakového hrnca som dala 1 menšiu lyžicu bravčovej masti, pridala slaninku, postupne pridávame cibuľku, cesnak a klobásku, pomaly restujeme... Medzi tým si rozpálime panvicu, pridáme máličko masti (ak máte keramickú netreba pridávať žiadny olej) a rezne z každej strany prudko opečieme, aby sa mäsko krásne zatiahlo, postupne ich dáme do slaninkovej zmesi a premiešavame..

    Bravčové mäso na šťave s klobásou, vajíčkom a uhorkou - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme 1 ČL mletej papriky, máličko kmínu, premiešame, zalejeme rajčinami a vývarom, tak aby bolo všetko mäso ponorené... Zatiaľ nesolíme, nakoľko sme dali slaninku, ak treba soľ pridáme nakoniec. Varíme zhruba 20 minút. Zatiaľ si pripravíme prílohu (ryžu, tarhoňu, slovenskú ryžu...)

  3. 3

    Po 20 minútach som pridala uhorky a natvrdo uvarené vajíčka, povarila cca 10 minút... Treba mäso vyskúšať. Keď je mäsko pekne mäkké a šťavnaté, nachystáme si zátrepku (1-2 PL múky rozmiešané v 100 - 150 ml vody), zalejeme a necháme variť ešte aspoň 10 minút odokryté. Môžeme servírovať... Dobrú chuť

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené, Tlakový hrniec, Varené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Dobre že si tento recept pripomenula, keď som bola malá mamina ho robievala, ale nie som si istá či to nebolo hovädzie. Výborné jedlo.
Jestli se nepletu, tak se tomuto jídlu říká "rozlétaní ptáčci" a to jak z hovězího, tak vepřového maska. Mám taková jídla ráda. S rýží, nebo těstovinou, knedlíkem, případně jen s chlebíkem. Stará dobrá a vděčná klasika. Jen, prosím, zátrepku povařit déle, alespoň 20 - 30 minut. Jde hlavně o stravitelnost. I chuť múky se zatáhne, ustoupí do pozadí.