Dusené bravčové mäso

Bravčové mäso na šťave s klobásou, vajíčkom a uhorkou

Autor receptu: macka78

Tento recept síce nepatrí medzi tie diétne jedlá, ale prečo si raz začas nedopriať...

20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na plátky, ak sú moc veľké poprekrajujeme. Naklepeme, osolíme a okoreníme. Cibuľu, cesnak, uhorky nakrájame nadrobno, klobásku na mesiačiky a slaninku môžme kľudne na väčšie kusy :D Do tlakového hrnca som dala 1 menšiu lyžicu bravčovej masti, pridala slaninku, postupne pridávame cibuľku, cesnak a klobásku, pomaly restujeme... Medzi tým si rozpálime panvicu, pridáme máličko masti (ak máte keramickú netreba pridávať žiadny olej) a rezne z každej strany prudko opečieme, aby sa mäsko krásne zatiahlo, postupne ich dáme do slaninkovej zmesi a premiešavame..
  2. Pridáme 1 ČL mletej papriky, máličko kmínu, premiešame, zalejeme rajčinami a vývarom, tak aby bolo všetko mäso ponorené... Zatiaľ nesolíme, nakoľko sme dali slaninku, ak treba soľ pridáme nakoniec. Varíme zhruba 20 minút. Zatiaľ si pripravíme prílohu (ryžu, tarhoňu, slovenskú ryžu...)
  3. Po 20 minútach som pridala uhorky a natvrdo uvarené vajíčka, povarila cca 10 minút... Treba mäso vyskúšať. Keď je mäsko pekne mäkké a šťavnaté, nachystáme si zátrepku (1-2 PL múky rozmiešané v 100 - 150 ml vody), zalejeme a necháme variť ešte aspoň 10 minút odokryté. Môžeme servírovať... Dobrú chuť