Bravčové líčka na knedli s jablkovým čatní
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
90 minút na 140 °C |
Postup- Opracované bravčové líčka orestujeme na masti, pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu a cesnak, soľ, korenie, divé korenie a po orestovaní pridáme masť tak, aby prekrývala líčka. Nádobu zakryjeme a dáme do rúry na 140 °C a pečieme 1,5 hodiny.
- Žemľová knedľa: Pečivo nakrájame na kocky, polejeme mliekom, aby bolo vlhké. Roztopené maslo vymiešame so žĺtkami a pridáme do zmesi. Slaninku nakrájame na malé kocky a orestujeme. Pridáme cibuľu a cesnak. Bielky vyšľaháme dotuha a s nasekanou vňaťou ich so zmesou premiešame. Dochu-tíme soľou, korením a muškátovým orechom. Zo zmesi vytvoríme valce, zabalíme ich do fólie, uviažeme a v pomaly sa variacej vode varíme 20 – 30 minút. Po odbalení pretrieme prepraženým maslom.
- Čatní: Na kocky nakrájané jablká orestujeme na masle, pridáme horčicové semeno, šalotku, cesnak, čili, trstinový cukor. Skaramelizujeme a zalejeme jablkovým džúsom. Zmes necháme odpariť.
|