Bravčové líčka na knedli s jablkovým čatní

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
90 minút
na 140 °C

Postup

  1. Opracované bravčové líčka orestujeme na masti, pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu a cesnak, soľ, korenie, divé korenie a po orestovaní pridáme masť tak, aby prekrývala líčka. Nádobu zakryjeme a dáme do rúry na 140 °C a pečieme 1,5 hodiny.
  2. Žemľová knedľa: Pečivo nakrájame na kocky, polejeme mliekom, aby bolo vlhké. Roztopené maslo vymiešame so žĺtkami a pridáme do zmesi. Slaninku nakrájame na malé kocky a orestujeme. Pridáme cibuľu a cesnak. Bielky vyšľaháme dotuha a s nasekanou vňaťou ich so zmesou premiešame. Dochu-tíme soľou, korením a muškátovým orechom. Zo zmesi vytvoríme valce, zabalíme ich do fólie, uviažeme a v pomaly sa variacej vode varíme 20 – 30 minút. Po odbalení pretrieme prepraženým maslom.
  3. Čatní: Na kocky nakrájané jablká orestujeme na masle, pridáme horčicové semeno, šalotku, cesnak, čili, trstinový cukor. Skaramelizujeme a zalejeme jablkovým džúsom. Zmes necháme odpariť.