Bravčové krokety

Bravčové krokety v „čiernom“ krupote

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava
240 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistené a umyté nožičky, srdce, kožu a jazyk vložíme do základu s cibuľou, cesnakom, koreninami a mrkvou a pomalým „tiahnutím“ varíme niekoľko hodín domäkka. Potom dierkovanou naberačkou mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Všetko spolu pomelieme, dochutíme a vytvarujeme malé kroketky, ktoré obalíme v trojobale a v horúcej masti vypražíme dozlata.
  2. V kastróle na bravčovej masti speníme cibuľu s cesnakom, pridáme umyté a v studenej vode prepláchnuté krúpy, krátko opražíme, zalejeme najlepšie bravčovým vývarom a uvaríme domäkka.
  3. Medzitým v ďalšom kastróle na masti speníme cibuľu, pridáme studenú stuhnutú krv, opražíme a necháme čiastočne vychladiť. Potom v mlynčeku pomelieme vnútornosti z varenia (ak ostali), môžeme pridať ku krvi. Najlepšie je polovicu vnútorností použiť na krokety a polovicu s krvou. Zmiešame s uvarenými krúpami, pridáme trocha bravčového vývaru a dochutíme soľou, cesnakom, korením a majoránom.