Bravčové krokety
Bravčové krokety v „čiernom“ krupote
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
45 minút príprava |
240 minút tepelná úprava |
Postup- Očistené a umyté nožičky, srdce, kožu a jazyk vložíme do
základu s cibuľou, cesnakom, koreninami a mrkvou a pomalým
„tiahnutím“ varíme niekoľko hodín domäkka. Potom dierkovanou
naberačkou mäso vyberieme a necháme vychladnúť.
Všetko spolu pomelieme, dochutíme a vytvarujeme malé kroketky,
ktoré obalíme v trojobale a v horúcej masti vypražíme
dozlata.
- V kastróle na bravčovej masti speníme cibuľu s cesnakom,
pridáme umyté a v studenej vode prepláchnuté krúpy, krátko
opražíme, zalejeme najlepšie bravčovým vývarom a uvaríme
domäkka.
- Medzitým v ďalšom kastróle na masti speníme cibuľu, pridáme
studenú stuhnutú krv, opražíme a necháme čiastočne
vychladiť. Potom v mlynčeku pomelieme vnútornosti z varenia
(ak ostali), môžeme pridať ku krvi. Najlepšie je polovicu
vnútorností použiť na krokety a polovicu s krvou. Zmiešame
s uvarenými krúpami, pridáme trocha bravčového vývaru
a dochutíme soľou, cesnakom, korením a majoránom.
|