Bravčové karé na horčici s hráškovou ryžou a cibuľovými zemiakmi v parnom hrnci fotorecept
Foto: bibia1
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäsko si naklepeme, z každej strany osolíme, potrieme horčicou, posypeme gulášovým a cesnakovým korením a zasypeme bazalkou.
-
2
Mäsko poukladáme do nádoby z parného hrnca a na vrchnú stranu naložíme na každý kúsok slaninku.
-
3
Takto necháme mäsko odležať. Zatiaľ si nakrájané zemiačky na väčšie kocky, zasypeme mletou sladkou paprikou, osolíme morskou soľou a pridáme na tenké plátky nakrájanú cibuľu. Všetko premiešame.
-
4
Ryžu dobre premyjeme, nasypeme do nádobky na ryžu a zalejeme 1 cm nad ryžu vodou, pridáme vegetu a premiešame. Vložíme do parného hrnca spolu so zemiakmi,
-
5
pridáme odležané mäsko, prikryjeme deklom, nadstavíme čas na 35 minút a začíname "pariť".
-
6
Po 35 minútach priložíme do hrnca ešte hrášok a nadstavíme na ďalších 10 min.
-
7
Z nádoby, kde sa ukladá všetka šťava, prelejeme "výpek" :) do hrnca, dáme na sporák a privedieme do varu. Ak treba dochutíme vegetou, soľou, ale treba najprv vyskúšať, lebo šťavička je naozaj fajná. V 200 ml vody si rozhabarkujeme 1 PL hladkej múky a za stáleho miešame privedieme omáčku do varu. Zjemníme plátkom masla.
-
8
Ryžu si presypeme do novej nádoby, pridáme hrášok a roztopené maslo. Všetko dobre premiešame. A môžeme servírovať.
@altyn si pohotový :) daj vedieť, či chutilo :)
@tinca a prečo v ňom nevaríš? ja ho ani neschovávam, stále ho mám na kuchynskej linke
možno je to tam napísané preto, aby sa naozaj zachovala zdravosť a dietnosť jedla, keďže varenie na pare je zdravé a diétne :)
ak sa môžem spýtať, aký paráčik máš?