Bravčové karé
Bravčové karé na horčici podliate smotanou
Autor receptu: tallivera
4 porcie |
60 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup- Mäso si vyklepeme a dobre osolíme. Na panvici rozohrejeme trochu oleja a mäsko sprudka osmažíme z oboch strán. Dáme bokom na tanier. Na panvicu do výpeku hodíme na mesiačiky pokrájanú cibuľku a pečieme do hneda. Medzi tým si v hrnčeku zmiešame horčicu s čiernym korením, s cesnakovým granulátom a štipkou rasce. Korenie dávam podľa chuti. Potom do zapekacej misky mäsko poukladam a zhora ho potriem horčicovou zmesou. Navrch naukladáme osmaženú cibuľku trošku polejeme výpekom dáme pokrývku a pečieme na 180 °C cca 35 min. Potom mäsko odokryjeme následne každý kúsok mäska polejeme troškou smotany a ešte necháme piecť 10 min. Už len vyberieme.
- Ako prílohu volím ryžu s kurkumou a čiernym korením. Dávam aj štipku cesnakového granulátu a trochu oleja. Ryža má krásnu farbu a je chutnejšia.
- Prajem dobrú chuť :-)
|