Bravčová paštéta
Bravčová paštéta
Autor receptu: redakcia
Postup- Pečeň namočíme na hodinu do mlieka.
Potom ju umyjeme a očistíme – odblaníme. Cibuľu nakrájanú na menšie kocky
speníme na masti, pridáme pretlačený
cesnak, na kocky nakrájaný bôčik, orestujeme a neskôr pridáme
aj pečeň. Dobre ju orestujeme, zalejeme
bielym vínom a pomaličky prikryté dusíme
domäkka. Počas dusenia podlievame vývarom alebo vodou a zredukujeme na minimum. Dochutíme soľou, korením
a muškátovým orieškom.
- Hotové preložíme do misy alebo
hrnca. Pridáme prevarenú smotanu a rozmixujeme všetko spolu tyčovým
mixérom na hladkú kašu, postupne pridávame na kocky nakrájané maslo a dochutíme soľou. Necháme na 15 minút odstáť.
- Čisté črevá deň vopred namočíme do
vody. Pečeňovou kašou naplníme dobre
vymyté črevá, zviažeme ich a varíme pri
teplote 80–100 °C asi 20 minút vo vodnom kúpeli. Pečeňovú kašu môžeme
plniť aj do pohárov. Pred podávaním
obalíme v bylinkovej zmesi (z receptu
„Vyprážaná bravčová pečeň v bylinkovej kôrke“).
|