Bravčová panenka
Bravčová panenka

Bravčová panenka sous vide v pancette fotorecept

Marcel Osťo Osztas
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Positive v Bratislave, 18. januára 2020
Bravčová panenka sous vide v pancette (fotorecept)
Foto: Reštaurácia Positive
4
porcie
100 minút
príprava

Suroviny

800 g
100 g
200 g
1 kg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Panenku očistíme a naporciujeme na 200 g valčeky, ktoré osolíme a ochutíme čiernym korením. Spolu s plátkom masla a bylinkami pomocou fólie vyformujeme do pravidelného valčeka. Zavákuujeme do vrecúška a necháme variť sous vide pri 58 °C asi 1,5 hodiny.

    Bravčová panenka sous vide v pancette (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom vyberieme, obalíme do pancetty a orestujeme na olivovom oleji, aby valčeky získali chrumkavú kôrku.

    Bravčová panenka sous vide v pancette (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Očistené zemiaky dáme variť do osolenej vody. Ak treba, trochu vody odlejeme a zmixujeme na pyré. Hrášok uvaríme a takisto rozmixujeme na pyré. Obe pyré spojíme a dobre zmiešame.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: