Bourguignon

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Mäso (hovädzie, alebo jahňacie) nakrájame na väčšie kocky, mrkvu a cibuľu na kolieska. Všetko naukladáme do misky (najlepšie do kameninového hrnca), striedavo vrstvu cibule, mäsa a mrkvy. Celé to zalejeme vínom a pridáme korenie. Necháme 24 hodín odležať v chlade.
  2. Na druhý deň scedíme víno (nevylievame ho) a rozoberieme jednotlivé zložky, zvlášť odložíme mrkvu, mäso, cibuľu.
  3. Na slanine speníme cibuľu, ktorú pokrájame na drobnejšie kúsky, pridáme mäso, urestujeme, potom pridáme mrkvu.
  4. Zalejeme vínom z nálevu a na miernom ohni necháme asi 3 hodiny pomaly dusiť. Ak budeme mäso dusiť v tlakovom hrnci, stačí hodina. Bourgignon podávame s chlebom alebo bielou bagetou.