Foto: mariaklara
recept mám z knihy " Najedzte sa do štíhlosti " od A. Mačingovej. Mám veľmi rada jej recepty preto, že zasýtia a nepriberiete od Zobraziť celý popisrecept mám z knihy " Najedzte sa do štíhlosti " od A. Mačingovej. Mám veľmi rada jej recepty preto, že zasýtia a nepriberiete od nich.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 ks uvarená |
|
1 ks väčšia |
|
1 - 2 ks |
|
1 - 2 ks |
|
1 - 2 ks |
|
1/2 ks |
|
1 ks |
|
3 - 4 strúčiky |
|
2 -3 ružičky |
|
4 -5 listov |
|
|
|
|
|
|
|
2 - 3 ks |
|
5 ks alebo čierne |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky ingrediencie... cviklu som uvarila skôr.
-
2
koreniny...
-
3
Mrkvu, zeler, petržlen, kaleráb osmažíme na oleji, pridáme aj ostatnú zeleninu, ktorú sme si pripravili, ja som si skoro všetko postrúhala aby to bolo rýchlejšie. Restujeme asi 10 min.
-
4
Osolíme, okoreníme, vo vajíčku na čaj som mala bobkové listy a celé korenie. Pridáme pokrájanú papriku, pomiešame, pridáme mletú papriku a prilejeme vodu. Necháme prejsť varom. Pridáme uvarenú a postrúhanú cviklu.
-
5
Kým polievka vrie, pripravíme si na oleji osmaženú na kocky pokrájanú cibuľu, pridáme na plátky pokrájaný cesnak, chvíľku osmažíme.
-
6
Pridáme paradajkový pretla a kečup. Prilejem trochu vody a necháme prevrieť. Vlejeme do varenej zeleniny. Celkom na koniec som pridala pokrájanú čínsku kapustu. To som už nevarila.
-
7
Ak sa vám bude zdať polievka hustá, pridajte vodu a ešte nechajte prevrieť. Na koniec môžeme pridať aj petržlenovú vňať. Dobrú chuť! Je skutočne výborná!
www.domashniy.ru/article/eda/recept-dnya/klassicheskij_b...
Recept je dobrý,ale tiež by som tam niečo nedala /napr.brokolicu/ale to je vec každého kuchára a konzumenta...
Ja napríklad robievam takýto okrem mäsových.. varecha.pravda.sk/recepty/borsc-nasej-rodiny/4474-recept....
veď to nevadí.....:-D viem, čo si chcela povedať....:-D