Boršč ale bezmäsový fotorecept

mariaklara - fotkamariaklara, 23. septembra 2013

recept mám z knihy " Najedzte sa do štíhlosti " od A. Mačingovej. Mám veľmi rada jej recepty preto, že zasýtia a nepriberiete od Zobraziť celý popisrecept mám z knihy " Najedzte sa do štíhlosti " od A. Mačingovej. Mám veľmi rada jej recepty preto, že zasýtia a nepriberiete od nich.

3 - 4
porcie
30 minút
príprava
15 - 20 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks uvarená
1 ks väčšia
1 - 2 ks
1 - 2 ks
1 - 2 ks
1/2 ks
1 ks
3 - 4 strúčiky
2 -3 ružičky
4 -5 listov
2 - 3 ks
5 ks alebo čierne




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky ingrediencie... cviklu som uvarila skôr.

    Boršč ale bezmäsový (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    koreniny...

    Boršč ale bezmäsový (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mrkvu, zeler, petržlen, kaleráb osmažíme na oleji, pridáme aj ostatnú zeleninu, ktorú sme si pripravili, ja som si skoro všetko postrúhala aby to bolo rýchlejšie. Restujeme asi 10 min.

    Boršč ale bezmäsový (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Osolíme, okoreníme, vo vajíčku na čaj som mala bobkové listy a celé korenie. Pridáme pokrájanú papriku, pomiešame, pridáme mletú papriku a prilejeme vodu. Necháme prejsť varom. Pridáme uvarenú a postrúhanú cviklu.

    Boršč ale bezmäsový (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kým polievka vrie, pripravíme si na oleji osmaženú na kocky pokrájanú cibuľu, pridáme na plátky pokrájaný cesnak, chvíľku osmažíme.

    Boršč ale bezmäsový (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme paradajkový pretla a kečup. Prilejem trochu vody a necháme prevrieť. Vlejeme do varenej zeleniny. Celkom na koniec som pridala pokrájanú čínsku kapustu. To som už nevarila.

    Boršč ale bezmäsový (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ak sa vám bude zdať polievka hustá, pridajte vodu a ešte nechajte prevrieť. Na koniec môžeme pridať aj petržlenovú vňať. Dobrú chuť! Je skutočne výborná!

    Boršč ale bezmäsový (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

ancicka
ja som už takýto bezmäsový robila,je ozaj dobrý.
rybarkuchar
Robievam ho podobne, naviac pridávam na kocky nakrájanú cuketu alebo patizón - pripomína mi to mäso. (Skúšal som aj sójivé kocky)
boxik
Ako môžete zeleninovú polievku nazývať boršč keď normálne do tohoto senzačného jedla idú tri druhy mäsa, ešte ak falošný boršč.
rea1
@boxik , keď nebudeš lenivý pogoogliť alebo aspoň pohľadať vo viacerých kuchárskych knihách zistíš, že boršč je polievka rozmanitá, variabilná a že existujú nielen mäsové ale aj nemäsové varianty. niečo ako slovenské kapustnice. skús - uvidíš, budeš múdrejší. aj keď ja osobne by som do boršču zelenú papriku, brokolicu a čínsku kapustu naozaj nedávala. najlepší názov by - podľa mňa - bol boršč podľa a. mačingovej. :-)
boxik
Mňa svojou zeleninovou polievkou nenadchnete vaše snaženie je márne. Boršč bez mäsa je trápna náhražka tohoto skvostného pokrmu a to bez ohľadu na to že knihy vydané dr.Bukovským a podobnými odporcami kvalitnej stravy píšu nejaké nezmysly.
2010
@rea1 ja som si pogooglil a je to zeleninova polievka so vsetkym moznym aj nemoznym aj kecupom, cinskou kapustou a mimochodom aj cviklou,je asi aj vyborna ale s borscom to nema nic spolocne. Podobne diskusie su aj na ruskych strankach a ty ako byvala svazacka asi dobre rozumies( dakdo to tam este nazval klasicky borsc:-)
 www.domashniy.ru/article/eda/recept-dnya/klassicheskij_b...

2010
Davno , pradavno nasi Bratislavsky susedia bielogvardejci zo Soci tiez jedavali vegetariansky borsc, to bol ten na treti den ked sa maso vyjedlo tak pridali vajicka a chleba a jasne ze nesmela chybat kysla smotana a cerstvo nakrajany cesnak.


tatranka
Mala by som si ho veru o päť zopakovať.No ja každopádne s mäskom.
mariaklara
@izka , @ancicka , @fialka , @rybarkuchar ,@bambulka , som rada, že sa Vám moja polievka páči, @rea , ja viem ale mne sa tam hodila všetka zelenina, čo som mala, nič som tým nepokazila. @boxik , ale veď stále sa mäsom nemusíme napchávať, veď človek nieje len mäsom živený, nezaškodí si urobiť aj takúto ľahšiu variantu. @rybarkuchar , dobrý nápad, veď ja si často robím sójové alebo cuketové jedlá, ďakujem, že si mi to pripomenul. A všetci mäsoví, nemusíte toto jedlo, alebo si pre mňa za mňa pridajte mäso. Ja si ho aj tak budem robiť len a len takto....:-)))))
yogy1972
Musim potvrdit .Podla Antonie Mocingovej som vyskusala tento borsc a je vynikajuuuuci .Hlavne na druhy den ked postoji ,mnamka :)
mariaklara
@yogy , presne toto som dnes hovorila môjmu synovi....na druhý deň, ako keby sa prepojili všetky chute...mňam, dnes som ho mala k obedu...:-)
anamur
Aj ja ho poznám a od kedy mám túto knižku,vždy si navarím z nej niečo dobré,len nie a nie schudnúť.A ten boršč nemá chybu a zajtra si ho už aj uvarím,lebo mám zas o 2 kg viac.
rulik
vyzerá dobre, ale trocha hovädzinky by mu pridalo na chuti
silvia60
Tiež obľúbený recept od Mačingovej, ja krájam na kocky, nechce sa mi strúhať, vždy si pristruhnem kúsok prsta..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia