Pečený bôčik
Pečený bôčik

Bôčik yamato s ryžovými rezancami a hoisin omáčkou

George Kostka
šéfkuchár Pension & Restaurant Meridiana Bojnice, 14. mája 2019
Bôčik yamato s ryžovými rezancami a hoisin omáčkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
na 170 °C

Suroviny

1 kg
200 ml
100 ml
200 g
200 ml
50 ml
100 g
60 g
2 PL
400 g
5 PL
300 g ( paprika, cibuľa, mrkva a pór)




Postup

  1. 1

    Najprv pripravíme marinádu na bôčik. Zmiešame sójovú omáčku, ryžový ocot, nakrájaný zázvor, ryžové víno, sezamový olej, hnedý cukor, soľ a med. Pridáme 1 l vody, necháme zovrieť a vychladnúť. Vykostený bôčik vložíme do tejto marinády a necháme v chladničke 1 deň.

  2. 2

    Na druhý deň bôčik aj s marinádou premiestnime do pekáča, prikryjeme hliníkovou fóliou a pečieme domäkka pri teplote 170 °C asi 2 hodiny. Upečený bôčik necháme vychladnúť.

  3. 3

    Ryžové rezance namočíme do teplej vody, až kým nezmäknú. Potom ich opražíme na panvici spolu s hoisin omáčkou a so zeleninou nakrájanou na pásiky.

  4. 4

    Vychladnutý bôčik nakrájame na štyri rovnaké kusy. Na kúsky bôčika nanesieme jemnú vrstvu hoisin omáčky a mäso zapečieme v rúre. Podľa chuti môžeme podávať s wasabi, wakame, nakladaným zázvorom, či hubami enoki.

Diskusia k receptu