Slaná roláda

Biskvitová roláda so šunkovou plnkou

Autor receptu: redakcia

50 minút
príprava
7 minút
na 240 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme s muškátovým orechom a so soľou, pridáme olej. Z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne ho zmiešame so žĺtkami.
  2. Hladkú múku a prášok do pečiva primiešame do vyšľahanej hmoty, masu vylejeme na papier a pri 240 °C pečieme asi 7 minút. Po upečení zvinieme aj s papierom a necháme vychladnúť.
  3. Plnka: Kyslé uhorky a papriku nakrájame na malé kocky. Maslo, horčicu a soľ vyšľaháme, pridáme nakrájanú pažítku, petržlenovú vňať, uhorky a papriku a všetko spolu premiešame.
  4. Upečené cesto rozvinieme, rovnomerne naň rozložíme plátky šunky, potrieme pripravenou plnkou a pomocou kuchynskej utierky zvinieme a roládu necháme pol hodiny v chladničke stuhnúť.