Slaná roláda
Biskvitová roláda so šunkovou plnkou
Autor receptu: redakcia
50 minút príprava |
7 minút na 240 °C |
Postup- Žĺtky vyšľaháme s muškátovým
orechom a so soľou, pridáme olej.
Z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne
ho zmiešame so žĺtkami.
- Hladkú múku a prášok do
pečiva primiešame do vyšľahanej
hmoty, masu vylejeme na papier
a pri 240 °C pečieme asi 7 minút.
Po upečení zvinieme aj s papierom
a necháme vychladnúť.
- Plnka: Kyslé uhorky a papriku nakrájame na
malé kocky. Maslo, horčicu a soľ
vyšľaháme, pridáme nakrájanú pažítku, petržlenovú vňať, uhorky a papriku a všetko spolu premiešame.
- Upečené cesto rozvinieme, rovnomerne
naň rozložíme plátky
šunky, potrieme pripravenou
plnkou a pomocou kuchynskej
utierky zvinieme a roládu necháme pol
hodiny v chladničke stuhnúť.
|