Jahodová roláda

Bielková roláda s jahodovým rozvarom

Autor receptu: navardaco

12
porcií
60 minút
príprava
22 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky začneme šľahať na nižších otáčkach a postupne asi po 2 minútach šľahania pridáme po lyžičkách cukor a šľaháme do hustej a lesklej konzistencie asi 10 minút. Pred koncom pridáme vínny ocot a Zlatý klas.
  2. Nanesieme na papierom vystlaný plech o štandardnej veľkosti a posypeme lupienkami mandlí. Pečieme asi 12 minút pri teplote 180 stupňov a následne znížime na 160 stupňov a dopekáme ešte 20 minút. Po upečení korpus pretočíme, stiahneme papier na pečenie a zrolujeme. Necháme vychladnúť.
  3. Jahodový rozvar pripravíme varením jahôd s cukrom a vodou asi 20 minút.
  4. Pripravíme krém: vyšľaháme smotanu a osobitne mascarpone – spojíme (ja sladidlo nepridávam, nakoľko cesto je dosť sladké a krém sladkosť pekne neutralizuje). Vychladnutý korpus rozrolujeme a krém natrieme na plát do ¾.
  5. Poukladáme jahody a jahodový rozvar. Zrolujeme a roládu necháme stuhnúť v chladničke aspoň hodinu.