Jahodová roláda
Bielková roláda s jahodovým rozvarom
Autor receptu: navardaco
12 porcií |
60 minút príprava |
22 minút na 180 °C |
Postup- Bielky začneme šľahať na nižších otáčkach a postupne asi po 2 minútach šľahania pridáme po lyžičkách cukor a šľaháme do hustej a lesklej konzistencie asi 10 minút. Pred koncom pridáme vínny ocot a Zlatý klas.
- Nanesieme na papierom vystlaný plech o štandardnej veľkosti a posypeme lupienkami mandlí. Pečieme asi 12 minút pri teplote 180 stupňov a následne znížime na 160 stupňov a dopekáme ešte 20 minút. Po upečení korpus pretočíme, stiahneme papier na pečenie a zrolujeme. Necháme vychladnúť.
- Jahodový rozvar pripravíme varením jahôd s cukrom a vodou asi 20 minút.
- Pripravíme krém: vyšľaháme smotanu a osobitne mascarpone – spojíme (ja sladidlo nepridávam, nakoľko cesto je dosť sladké a krém sladkosť pekne neutralizuje). Vychladnutý korpus rozrolujeme a krém natrieme na plát do ¾.
- Poukladáme jahody a jahodový rozvar. Zrolujeme a roládu necháme stuhnúť v chladničke aspoň hodinu.
|