Jahodová roláda fotorecept
Foto: helena10
Čo poviete, môže byť?
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
2 ks väčšie |
|
1 PL |
|
štipka |
|
90 g |
|
200 ml (3,5 %) |
|
15 g roztopené |
|
Krém: | |
250 g |
|
125 ml (33 %) |
|
3 PL |
|
1 KL |
|
Okrem toho: | |
čerstvé |
|
Postup
-
1
Na cesto metličkou do hladka vymiešame celé vajcia s cukrom a štipkou soli. Za stáleho miešania metličkou pridám polovicu mlieka a múku aby neboli hrudky a následne prilejem zostávajúce mlieko – nie všetko naraz. Nakoniec vlejem roztopené maslo a miešam, aby sa suroviny spojili na riedke cesto.
- 2
Cesto vylejem na vyšší plech s rozmermi 20 x 35 cm vystlaný až nad okraj papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pečiem 25-30 minút. Kontrolujem. Riaďte sa podľa svojej rúry.
- 3
Upečený korpus nechám vychladnúť na plechu cca 7-10 minút a potom ho prikryjem čistým papierom na pečenie a preklopím spodkom nahor na mriežku, aby celkom vychladol. Papier, na ktorom sa piekol, dám preč.
- 4
Krém vyšľahám z uvedených surovín a natriem na vychladený korpus. Navrch krému som rozložila nakrájané čerstvé jahody. Veľkosť a množstvo je vás. Zrolujem a zaviniem do papiera na pečenie. Roládu odložím do chladničky na čas, kým stuhne krém. Napokon naporciujem a podávam s čerstvými jahodami.
- 5
Na veľký plech 30 x 40 cm je potrebné zdvojnásobiť dávku všetkých surovín.
Tiež jahodová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu