Jahodová roláda
Jahodová roláda

Jahodová roláda fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 17. apríla 2024
Jahodová roláda (fotorecept)
Foto: helena10

Čo poviete, môže byť?

25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
2 ks väčšie
1 PL
štipka
90 g
200 ml (3,5 %)
15 g roztopené
Krém:
250 g
125 ml (33 %)
3 PL
1 KL
Okrem toho:
 čerstvé




Postup

  1. 1

    Na cesto metličkou do hladka vymiešame celé vajcia s cukrom a štipkou soli. Za stáleho miešania metličkou pridám polovicu mlieka a múku aby neboli hrudky a následne prilejem zostávajúce mlieko – nie všetko naraz. Nakoniec vlejem roztopené maslo a miešam, aby sa suroviny spojili na riedke cesto.

  2. 2

    Cesto vylejem na vyšší plech s rozmermi 20 x 35 cm vystlaný až nad okraj papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pečiem 25-30 minút. Kontrolujem. Riaďte sa podľa svojej rúry.

  3. 3

    Upečený korpus nechám vychladnúť na plechu cca 7-10 minút a potom ho prikryjem čistým papierom na pečenie a preklopím spodkom nahor na mriežku, aby celkom vychladol. Papier, na ktorom sa piekol, dám preč.

    Jahodová roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Krém vyšľahám z uvedených surovín a natriem na vychladený korpus. Navrch krému som rozložila nakrájané čerstvé jahody. Veľkosť a množstvo je vás. Zrolujem a zaviniem do papiera na pečenie. Roládu odložím do chladničky na čas, kým stuhne krém. Napokon naporciujem a podávam s čerstvými jahodami.

    Jahodová roláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na veľký plech 30 x 40 cm je potrebné zdvojnásobiť dávku všetkých surovín.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia