Mäsový koláč

Bezlepkový zabíjačkový koláč

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Hľadáte recept na slaný koláč, ktorý aj zasýti? Klikli ste na správny recept.

20+15 minút
na 170/180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme v chladničke 20 minút.
  2. Cibuľku s klobásou nakrájame na drobno a orestujeme spolu s mäsom. Ochutíme cesnakom, soľou, pridáme pretlak a ostatné koreniny. Krátko spolu podusíme.
  3. Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme do mäkka. Potom ich roztlačíme, osolíme, pridáme smotanu a vymiešame hustú kašu.
  4. Cesto vyvaľkáme a vyložíme ním koláčovú formu. Popicháme vidličkou, prikryjeme papierom na pečenie a môžeme vysypať fazuľou, aby sa koláč zaťažil a nenafúkol. Pečieme pri 170 °C 20 minút.
  5. Fazuľu s papierom odstránime a na predpečené cesto natrieme mäsovú plnku. Cukrárske vrecko naplníme zemiakovou kašou a nastriekame na koláč. Dopečieme 15 minút pri 180 °C.