Slaný koláč

Bezlepkové plnené listy

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

10
porcií
120 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme kvások z vlažného mlieka, cukru a droždia, ktorý necháme 10 minút vzísť.
  2. V robote spojíme pripravený kvások s ostatnými surovinami a vymiešame cesto. Necháme cca 1 hodinu kysnúť.
  3. Vymiešame kyslú smotanu, syr, vegetu, bazalku, soľ a Universal mix na hladkú plnku. Na záver vmiešame na jemno nasekanú červenú cibuľku. Necháme v chladničke mierne stuhnúť.
  4. Cesto na pomúčenej pracovnej doske rozdelíme na 10 častí. Každú časť vytvarujeme do tvaru listu s vyvýšenými krajmi. Ukladáme na plech to tvaru javorových listov. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom a listy naplníme plnkou. Na záver posypeme nakrájanou mini klobáskou a jarnou cibuľkou.
  5. Pečieme pri 200 °C cca 20 minút.