Morčacie fašírky
Morčacie fašírky

Bezlepkové morčacie karbonátky so zelerom a kurkumou

novalim - fotkanovalim, 8. februára 2023. Komerčný recept.
Bezlepkové morčacie karbonátky so zelerom a kurkumou
Foto: novalim

Máte chuť na ľahký obed, ktorý vás zasýti a dodá vám energiu na zvyšok dňa? Vyskúšajte naše bezlepkové morčacie karbonátky so zelerom a kurkumou. Zobraziť celý popisMáte chuť na ľahký obed, ktorý vás zasýti a dodá vám energiu na zvyšok dňa? Vyskúšajte naše bezlepkové morčacie karbonátky so zelerom a kurkumou. Sú plné proteínov z morčacieho mäsa a vitamínov z nastrúhaného zeleru. Pridali sme do nich aj kurkumu, ktorá podporuje dobré trávenie. Chrumkavý povrch zabezpečila naša bezlepková strúhanka. Ako príloha stačí miešaný šalát s olivovým olejom a zdravší obed je na svete.
Zdroj: www.novalim.sk

3
porcie
30 (+ marinovanie) minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g (môže byť aj kuracie vykostené)
1/2 ks väčší
1 ČL
1/2 ČL (nemusí byť)
1/4 ČL
1-2 ks
Na jogurtový dip:
300 g
1 prelisovaný strúčik (nemusí byť)
 (kôpor alebo mix)
Na podávanie:
 (alebo avokádový)




Postup

  1. 1

    Morčacie mäso pokrájame na menšie kúsky, vložíme do misky a zalejeme olivovým olejom. Pridáme kurkumu a karí korenie. Dobre spolu premiešame - najprv vareškou, potom ručne, aby sa suroviny dobre prepojili. Dáme do chladničky a necháme aspoň hodinu marinovať, pokojne však aj cez noc.

  2. 2

    Marinované mäso pomelieme, osolíme, jemne okoreníme, pridáme rascu, žĺtky a očistený a najemno nastrúhaný zeler. Všetko dôkladne premiešame - opäť sa nebojme použiť ruky. Z tejto hmoty tvarujeme menšie karbonátky, ktoré zľahka obalíme v bezlepkovej strúhanke.

  3. 3

    V hlbšej panvici rozpálime olivový olej. Keď je horúci, vložíme pripravené karbonátky a teraz stiahneme teplotu. Opekáme pomaly z každej strany do zlatista (ak nám ostal nejaký stečený olej z marinády, pokojne ho použijeme tiež).

  4. 4

    Na dip si zmiešame všetky prísady - buď použijeme čerstvý kôpor alebo zmes sušených byliniek vhodných do dipov.

  5. 5

    Hotové karbonátky podávame so zeleným šalátom preliatym olivovým alebo avokádovým olejom a vychladeným jogurtovým dipom.

Diskusia k receptu