Bezlepkové lievance

Katarína Mrázová
, 8. decembra 2009

Celiakia patrí dnes k jedným z najrozšírenejších ochorení tráviaceho traktu. Označuje sa i ako neznášanlivosť lepku. Je dôležité, aby ľudia s týmto ochorením dodržiavali prísnu životosprávu s vynechaním lepku (napríklad obilniny).

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 ml
5-10 g
1 PL
 štipka
1 ks
60 g
60 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, droždia a cukru urobíme kvások. Pridáme štipku soli, vajce, múku a rozmixujeme. Necháme 45 minút kysnúť na teplom mieste (cesto zdvojnásobí objem).

  2. 2

    Na panvicu dáme trochu oleja a pečieme na stredne silnom plameni. Z tejto dávky vyjde približne 7- 10 kusov lievancov.

  3. 3

    Upečené potrieme džemom alebo tvarohom.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu
Práve sa pečú a vyzerajú výborne a chutia rovnako! Robila som ich z Promix uni. Nabudúce dám možno trošku viac mliečka, aby sa lepšie rozlievali na panvici. Ďakujem!

Pridaj komentár k receptu: