Bezlepkový zákusok
Bezlepkový zákusok

Bezlepkové kardinál rezy s ovocím a krémom z bielej čokolády videorecept

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 24. júla 2022. Komerčný recept.
20-25 minút
na 170-180 °C

Suroviny

10 ks
340 g
10 g
20 g
60 g
Krém:
350 ml
150 g
250 g
Okrem toho:
 (alebo ovocie v želé)




Postup

  1. 1

    8 bielkov vyšľaháme dotuha, postupne pridávame 210 g kryštálového cukru a na záver zašľaháme Zlatý krém.

  2. 2

    K 8 žĺtkom pridáme 2 celé vajcia a šľaháme do peny. Postupne pridávame zvyšný kryštálový a vanilínový cukor. Ručne vmiešame Cake mix Liana.

  3. 3

    Pomocou cukrárskeho vrecka nanášame pásy bielkového snehu a cesta na plech vyložený papierom na pečenie tak, aby sa pásy striedali.

  4. 4

    Pečieme na 170-180 °C 20-25 minút. Necháme vychladnúť.

  5. 5

    Čokoládu roztopíme v mikrovlnnej rúre v 15 sekundových intervaloch.

  6. 6

    Vyšľaháme smotanu, do ktorej postupne pridáme mascarpone a vychladnutú roztopenú čokoládu.

  7. 7

    Korpus rozdelíme na polovicu. Jednu časť preložíme na podložku, druhú zatiaľ odložíme. Korpus na podložke naplníme krémom, džemom alebo ovocím v želé a čerstvým ovocím. Prikryjeme odloženým korpusom, pocukrujeme alebo dozdobíme podľa fantázie.

Diskusia k receptu