Bezlepkové halušky s podusenou kapustou a opraženou slaninkou
Autor receptu: sandra
Trošku kalorický, ale mimoriadne chutný obed, vhodný aj pri bezlepkovej diéte a histamínovej intolerancii.
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Halušky: Múku zmiešame s vajíčkom a vodou. Šlo to ťažko, použila som elektrický ručný miesič, aby som sa zbavila hrudiek. Dáme zovrieť vodu, pridáme do nej trochu oleja, posolíme a cez haluškovač pretrieme cesto do vriacej vody. Necháme variť, kým nevyplávajú na povrch, ochutnáme a keď sú hotové, precedíme, prepláchneme vodou a dáme do misky. Pokvapkáme olejom a sem-tam premiešame, aby sa nezlepili.
- Kapusta: Na oleji speníme cibuľu a pridáme na rezance nakrájanú kapustu. Osolíme, okoreníme a necháme dusiť do mäkka. Ak treba, podlejeme trochou vody.
- Na konci posypeme trochou kryštálového cukru a po ochutnaní prípadne ešte osolíme. So soľou opatrne, slanina je tiež slaná, aby jedlo nebolo presolené.
- Slaninku som použila tukovú, bez mäsa, tá je vhodná pri histamínovej intolerancii.
- Slaninku si vyškvaríme do zlatista.
- Halušky pridáme k udusenej kapuste a poriadne premiešame. Servírujeme posypané vyškvarenou slaninkou. Dobrú chuť!