Bezlepkové halušky s podusenou kapustou a opraženou slaninkou

Autor receptu: sandra

Trošku kalorický, ale mimoriadne chutný obed, vhodný aj pri bezlepkovej diéte a histamínovej intolerancii.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Halušky: Múku zmiešame s vajíčkom a vodou. Šlo to ťažko, použila som elektrický ručný miesič, aby som sa zbavila hrudiek. Dáme zovrieť vodu, pridáme do nej trochu oleja, posolíme a cez haluškovač pretrieme cesto do vriacej vody. Necháme variť, kým nevyplávajú na povrch, ochutnáme a keď sú hotové, precedíme, prepláchneme vodou a dáme do misky. Pokvapkáme olejom a sem-tam premiešame, aby sa nezlepili.
  2. Kapusta: Na oleji speníme cibuľu a pridáme na rezance nakrájanú kapustu. Osolíme, okoreníme a necháme dusiť do mäkka. Ak treba, podlejeme trochou vody.
  3. Na konci posypeme trochou kryštálového cukru a po ochutnaní prípadne ešte osolíme. So soľou opatrne, slanina je tiež slaná, aby jedlo nebolo presolené.
  4. Slaninku som použila tukovú, bez mäsa, tá je vhodná pri histamínovej intolerancii.
  5. Slaninku si vyškvaríme do zlatista.
  6. Halušky pridáme k udusenej kapuste a poriadne premiešame. Servírujeme posypané vyškvarenou slaninkou. Dobrú chuť!