Bezlepkové cestoviny

Bezlepkové fusilli s pečenými cherry paradajkami

Autor receptu: ellie17

Jednoduché, bezmäsité cestoviny s pečenými cherry paradajkami, karamelizovanou cibuľou, balzamikom a bazalkou.

4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cherry paradajky umyjeme a osušíme. Každú prekrojíme na polovicu. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké polmesiačiky. Cesnak ošúpeme, každý strúčik pozdĺžne prekrojíme.
  2. Rúru predhrejeme na 180 °C teplovzduch. Na plech vystlaný papierom nasypeme cherry paradajky (rezom nahor), pridáme cibuľu. Pokvapkáme 3 PL olivového oleja, osolíme, okoreníme, posypeme tymianom. Pečieme 25 minút, kým rajčiny nezačnú zmenšovať objem.
  3. Po 25 minútach vytiahneme plech, pridáme cesnakové plátky, jemne premiešame. Pokvapkáme 1,5 PL balzamikového octu. Pečieme ďalších 10 minút, kým cesnak nezmäkne a nesfarbí sa dohneda.
  4. Do veľkého hrnca nalejeme vodu a po zovretí poriadne osolíme. Vložíme bezlepkové fusilli a varíme podľa času uvedeného na obale (zvyčajne 7–9 minút). Cestoviny scedíme, nepreplachujeme. Odložíme si 4–5 PL vody z varenia.
  5. Do veľkej misky presypeme uvarené fusilli. Pridáme všetky upečené paradajky s cibuľou, aj šťavu z plechu. Prilejeme 1 PL olivového oleja a 1–2 PL vody z cestovín. Premiešame, dochutíme podľa potreby soľou a korením. Pridáme štipku chilli.
  6. Cestoviny rozdelíme na taniere. Pokvapkáme malinkým množstvom balzamikového krému. Posypeme strúhaným parmezánom. Ozdobíme čerstvou bazalkou. Podávame ihneď.