Bezlepkové cestoviny
Bezlepkové fusilli s pečenými cherry paradajkami
Autor receptu: ellie17
Jednoduché, bezmäsité cestoviny s pečenými cherry paradajkami, karamelizovanou cibuľou, balzamikom a bazalkou.
|
4 porcie |
10 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Cherry paradajky umyjeme a osušíme. Každú prekrojíme na polovicu.
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké polmesiačiky.
Cesnak ošúpeme, každý strúčik pozdĺžne prekrojíme.
- Rúru predhrejeme na 180 °C teplovzduch.
Na plech vystlaný papierom nasypeme cherry paradajky (rezom nahor), pridáme cibuľu.
Pokvapkáme 3 PL olivového oleja, osolíme, okoreníme, posypeme tymianom.
Pečieme 25 minút, kým rajčiny nezačnú zmenšovať objem.
- Po 25 minútach vytiahneme plech, pridáme cesnakové plátky, jemne premiešame.
Pokvapkáme 1,5 PL balzamikového octu.
Pečieme ďalších 10 minút, kým cesnak nezmäkne a nesfarbí sa dohneda.
- Do veľkého hrnca nalejeme vodu a po zovretí poriadne osolíme.
Vložíme bezlepkové fusilli a varíme podľa času uvedeného na obale (zvyčajne 7–9 minút).
Cestoviny scedíme, nepreplachujeme. Odložíme si 4–5 PL vody z varenia.
- Do veľkej misky presypeme uvarené fusilli.
Pridáme všetky upečené paradajky s cibuľou, aj šťavu z plechu.
Prilejeme 1 PL olivového oleja a 1–2 PL vody z cestovín.
Premiešame, dochutíme podľa potreby soľou a korením.
Pridáme štipku chilli.
- Cestoviny rozdelíme na taniere.
Pokvapkáme malinkým množstvom balzamikového krému.
Posypeme strúhaným parmezánom.
Ozdobíme čerstvou bazalkou.
Podávame ihneď.