Bezlepková knedľa
Bezlepková knedľa

Bezlepková knedľa

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 27. novembra 2020. Komerčný recept.

Suroviny

500 g
2 ks
1 KL
30 g
2 PL
1 KL (na kvások)
400 ml vlažná
1 ks
Na potretie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zo 100 ml vlažnej vody, droždia a cukru pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút vzísť.

  2. 2

    V mise zmiešame Bakery mix Liana, soľ, olej, vajcia a pripravený kvások z droždia. Mixérom s hnetacími metličkami vypracujeme cesto, do ktorého ručne zapracujeme na kocky pokrájaný bezlepkový rožok. Prikryté fóliou necháme 45 kysnúť.

  3. 3

    Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 časti a na pracovnej doske vymastenej olejom z vytvarujeme knedle. Necháme ďalších 10 minút podkysnúť.

  4. 4

    Vykysnuté knedle paríme zakryté 25 minút. Hotové potrieme olejom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre