Foto: Saymona
Bezmliečna alternatíva starej klasiky pre všetkých. S nádychom kokosu.
15
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Používam kokosové mlieko v plechovkách, to sa mi celkom osvedčilo či na palacinky alebo lievance (talkne) a chutí všetkým. Vajcia vyšľahám s kokosovým mliekom. Pridám soľ, cukor, vanilkovú esenciu a múku. Ak je cesto hustejšie, pridám trochu vody. Cesto nechám postáť 20 minút.
- 2
A potom klasicky smažím palacinky na troche oleja z oboch strán. Plním podľa chuti stravníkov. U mňa je to jednoznačne jahodový džem s kokosovou šľahačkou a Grankom. Alergia mi nezabráni v pôžitku a maškrtení.
Tiež palacinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu