Bažantie prsia

Bažantie prsia s cviklovými rezancami

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Očistíme červenú repu, ktorú nakrájame na tenké rezančeky. Do hrnca vlejeme olivový olej, po zahriatí pridáme rezance červenej repy, soľ, mleté čierne korenie a sprudka pečieme 2–3 minúty. Potom pridáme med a dijonskú horčicu a na miernejšom plameni podusíme ešte 10–15 minút, kým nebude červená repa udusená, ale mierne chrumkavá.
  2. Bažantie prsia nasolíme a okoreníme a dáme na panvicu, kde sme dali rozpáliť olej a maslo. Prudko opečieme 1–2 minúty z oboch strán a potom na miernom plameni ešte dopekáme 2–3 minúty.
  3. Opečené prsia servírujeme s cviklovými rezancami.