Bavorské koleno v chlebe

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Koleno umyjeme, dáme do hrnca spolu s cesnakom, bobkovým listom, čiernym, novým korením a soľou a zalejeme vodou. Varíme domäkka.
  2. Z mlieka, droždia, a lyžice múky pripravíme kvások. Múku, nastrúhané zemiaky a kvások dáme do nádoby a pomaly pridávame vodu. Miesime, kým sa cesto prestane lepiť na steny nádoby. Necháme vykysnúť na dvojnásobok objemu.
  3. Rúru predhrejeme na 210 °C. Koleno dáme na pekáč a podlejeme trochou vody. Vložíme do rúry a pečieme približne 20 minút dochrumkava. Pripravíme plech s papierom na pečenie. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a do stredu vložíme koleno a zabalíme ho do cesta. Potrieme vodou a vložíme do predhriatej rúry na 220 °C a pečieme 25–30 minút. Podávame tradične s chrenom a horčicou.