Batatová polievka
Batatovo-hrášková polievka s kyslým mliekom (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Ak máte možnosť kúpiť poctivé kravské mlieko z farmy, máte možnosť urobiť si doma kyslé mlieko. A potom túto polievku určite vyskúšajte.* Kyslé mlieko jej dodá výbornú chuť. Výhodou je, že je rýchlo hotová.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- V 2 dl vody 10 minút povaríme celé korenie čierne, korenie nové, bobkový list, ošúpanú cibuľu a petržlenovú vňať. Potom scedíme, vývar zachytíme do väčšieho hrnca.
- K vývaru dolejeme 1 l vody, pridáme soľ, na malé kocky nakrájané bataty a 10 minút povaríme.
- V kyslom mlieku rozmiešame múku a vlejeme k batatom.
- Zároveň pridáme hrášok. Spolu povaríme opäť cca 10 minút.
- Podľa chuti dochutíme citrónovou šťavou.