Batatová polievka

Batatovo-hrášková polievka s kyslým mliekom (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Ak máte možnosť kúpiť poctivé kravské mlieko z farmy, máte možnosť urobiť si doma kyslé mlieko. A potom túto polievku určite vyskúšajte.* Kyslé mlieko jej dodá výbornú chuť. Výhodou je, že je rýchlo hotová.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V 2 dl vody 10 minút povaríme celé korenie čierne, korenie nové, bobkový list, ošúpanú cibuľu a petržlenovú vňať. Potom scedíme, vývar zachytíme do väčšieho hrnca.
  2. K vývaru dolejeme 1 l vody, pridáme soľ, na malé kocky nakrájané bataty a 10 minút povaríme.
  3. V kyslom mlieku rozmiešame múku a vlejeme k batatom.
  4. Zároveň pridáme hrášok. Spolu povaríme opäť cca 10 minút.
  5. Podľa chuti dochutíme citrónovou šťavou.