Baranie rohy s hrozienkami (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Tento recept mám od dcérky.Má rada vždy niečo nové v receptoch,čo sa dá považovať už za kúsok gurmánstva.Recept sa mi páčil už som ho robila a teraz ho ponúkam.

10/3dcl
porcií
35 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Baranie rohy umyjem odstránim vadné časti.Pripravím si cesnak,nakrájam ho na mesiačiky.Umyjem hrozienka.Nachystám malé čili papričky. Do čistých suchých fliaš na spodok nasypem, za lyžicu hrozienka,pridám 2-3 kúsky cesnaku a čili papričku.Uložím na to papriky.A zopakujem na vrchu paprík to, čo som naložila ako prvé na dno pohára.
  2. Dám si prevariť ocot s vodou cukrom a koreninami.Letným nálevom zalejem poháre.Na zaliaty pohár dám pol kávovej lyžičky stolového oleja a zavíčkujem.
  3. Baranie rohy dám sterilizovať na 30 minút,pri teplote 160 stupňov.Potom zaváraniny otočím a nechám iich dole hlavou,či poháre netečú.Tým je celé zaváranie ukončené.
  4. Keď začíname prvé poháre konzumovať,prvé z pohárov sa stratia hrozienka.Majú neopakovateľnú chuť.