Banánová torta fotorecept
Foto: helena10
Upiekla som kakaovo–banánovo–čokoládovú dobrotu.
na 180 °C
Suroviny
Kakaový korpus: | |
130 g |
|
3 ks |
|
5 PL vlažná |
|
5 PL |
|
130 g |
|
1 ks |
|
3 PL zarovnané |
|
štipka |
|
Čokoládový krém: | |
80 g (Dr.Oetker) |
|
3 PL |
|
2 dl |
|
125 g |
|
Okrem toho: | |
3 ks |
|
|
|
domáci |
|
Na zdobenie: | |
|
|
strúhaná (tmavá a biela) |
|
Na formu: | |
(na vymastenie formy) |
|
(na vysypanie formy) |
|
Postup
-
1
Korpus: Oddelím žĺtky od bielkov. Z bielkov a štipky soli vyšľahám tuhý sneh. Žĺtky šľahám s práškovým cukrom do penista. Pridám vodu, olej a ručne lopatkou po častiach primiešavam múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom (cez sitko). Nakoniec zľahka vmiešam sneh.
- 2
Cesto vylejem do vymastenej a vysypanej tortovej formy o priemere 22 cm. Pečiem vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 25 minút. Teplý kakaový korpus som prevrátila a narušila ostrou vidličkou jeho štruktúru na vrchu. Nechám vychladnúť.
- 3
Vychladnutý korpus natieram domácim jablko-pomarančovým lekvárom. Na lekvár natriem približne polovicu krémovej čokoládovej náplne - pripravenej vyšľahaním práškovej náplne, práškového cukru a studeného mlieka vo vyššej nádobe. Do spravenej náplne pridám maslo a vyšľahám. (Návod je uvedený na obale krémovej náplne.)
- 4
Očistené a nakrájané banány pokvapkám trochu citrónovou šťavou, aby rýchlo nesčerneli, rozložím na krémovú plnku a zakryjem nie celou druhou polovicou krému. Trochou krému potriem aj bok torty. Odložím do chladničky približne na 3-4 hodiny.
- 5
Potom tortu ozdobím podľa vlastného vkusu. Nakrájam a môžeme kakaovo-banánovo-čokoládovú dobrotu ochutnať.
Tiež banánová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu