Baklažánové ravioli (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Postup
- Cesto: Z múky, vajíčok a štipky soli spracujeme cesto. Za mňa to opäť spravila pekárnička.
- Cesto prikryjeme napr. misou a necháme hodinu odpočívať.
- Pripravíme si suroviny na náplň.
- Baklažán umyjeme, nakrájame na kocky, dobre osolíme a premiešame. Necháme stáť 30 minút, aby baklažán pustil šťavu. Potom baklažán opláchneme od soli a dobre vyžmýkame.
- V panvici rozpálime olivový olej, pridáme tymiánové lístky, trochu petržlenovej vňate. Občas miešame. Odstavíme, keď baklažán zhnedne. Necháme mierne vychladnúť.
- Syr taleggio nakrájame, parmezán nastrúhame, pridáme celé vajíčko, opäť trochu petržlenovej vňate a baklažánovú zmes. Rozmiešame a ochutíme čiernym korením.
- Cesto si rozvaľkáme, rozdelíme na 2 časti. Na jednu časť ukladáme malé kôpky baklažánovo - syrovej hmoty.
- Mašlovačku namočíme v čistej vode a potrieme cesto okolo náplne. Cesto prekryjeme druhým cestom. Okolo náplne vytlačíme prebytočný vzduch, cesta spolu popritláčame.
- Formičkou vykrajujeme ravioli.
- Ravioli uvaríme vo vriacej osolenej vode s trochou oleja.
- V panvici opražíme maslo (v pôvodnom recepte bolo 125 g, nám bolo priveľa aj 60 g, v budúcnosti dáme prednosť olivovému oleju), odstavíme a pridáme ravioli, balzamikový ocot a orechy.
- Servírujeme posypané čerstvou petržlenovou vňaťou. Recept je zo stránky http://trissalicious.com/