Baklažánové ravioli (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Cesto: Z múky, vajíčok a štipky soli spracujeme cesto. Za mňa to opäť spravila pekárnička.
  2. Cesto prikryjeme napr. misou a necháme hodinu odpočívať.
  3. Pripravíme si suroviny na náplň.
  4. Baklažán umyjeme, nakrájame na kocky, dobre osolíme a premiešame. Necháme stáť 30 minút, aby baklažán pustil šťavu. Potom baklažán opláchneme od soli a dobre vyžmýkame.
  5. V panvici rozpálime olivový olej, pridáme tymiánové lístky, trochu petržlenovej vňate. Občas miešame. Odstavíme, keď baklažán zhnedne. Necháme mierne vychladnúť.
  6. Syr taleggio nakrájame, parmezán nastrúhame, pridáme celé vajíčko, opäť trochu petržlenovej vňate a baklažánovú zmes. Rozmiešame a ochutíme čiernym korením.
  7. Cesto si rozvaľkáme, rozdelíme na 2 časti. Na jednu časť ukladáme malé kôpky baklažánovo - syrovej hmoty.
  8. Mašlovačku namočíme v čistej vode a potrieme cesto okolo náplne. Cesto prekryjeme druhým cestom. Okolo náplne vytlačíme prebytočný vzduch, cesta spolu popritláčame.
  9. Formičkou vykrajujeme ravioli.
  10. Ravioli uvaríme vo vriacej osolenej vode s trochou oleja.
  11. V panvici opražíme maslo (v pôvodnom recepte bolo 125 g, nám bolo priveľa aj 60 g, v budúcnosti dáme prednosť olivovému oleju), odstavíme a pridáme ravioli, balzamikový ocot a orechy.
  12. Servírujeme posypané čerstvou petržlenovou vňaťou. Recept je zo stránky http://trissalicious.com/