Baklažánové lazane

Baklažánové lazane s bulgurom a paradajkami

Autor receptu: redakcia

3
porcie
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. V hrnci rozohrejeme olivový olej, pridáme najemno nakrájanú bielu cibuľu a chvíľu restujeme. Prisypeme bulgur, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a zalejeme horúcim vývarom. Prikryjeme pokrievkou, odstavíme z ohňa a necháme postáť asi 30 minút.
  2. Jeden baklažán pozdĺžne nakrájame na tenké plátky a druhý na kolieska hrubé asi 7 milimetrov. Plátky osolíme a počkáme, kým pustia šťavu. Osušíme ich papierovými utierkami, potrieme olivovým olejom a ugrilujeme na grilovacej panvici z každej strany. Vyberieme na tanier.
  3. Paradajky a červenú cibuľu nakrájame na plátky.
  4. Plech na pečenie vymastíme olejom a rozložíme polovicu pozdĺžne nakrájaných ugrilovaných baklažánových plátkov. Na ne nanesieme bulgur, kolieska baklažánov, paradajok a cibule. Ochutíme soľou a korením. Posypeme parmezánom a prikryjeme celými plátkami baklažánu, ktoré tiež posypeme parmezánom.
  5. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 minút dozlatista.