Baklažánové lazane
Baklažánové lazane s bulgurom a paradajkami
Autor receptu: redakcia
3 porcie |
30 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup- V hrnci rozohrejeme olivový olej, pridáme najemno nakrájanú bielu cibuľu a chvíľu restujeme. Prisypeme bulgur, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a zalejeme horúcim vývarom. Prikryjeme pokrievkou, odstavíme z ohňa a necháme postáť asi 30 minút.
- Jeden baklažán pozdĺžne nakrájame na tenké plátky a druhý na kolieska hrubé asi 7 milimetrov. Plátky osolíme a počkáme, kým pustia šťavu. Osušíme ich papierovými utierkami, potrieme olivovým olejom a ugrilujeme na grilovacej panvici z každej strany. Vyberieme na tanier.
- Paradajky a červenú cibuľu nakrájame na plátky.
- Plech na pečenie vymastíme olejom a rozložíme polovicu pozdĺžne nakrájaných ugrilovaných baklažánových plátkov. Na ne nanesieme bulgur, kolieska baklažánov, paradajok a cibule. Ochutíme soľou a korením. Posypeme parmezánom a prikryjeme celými plátkami baklažánu, ktoré tiež posypeme parmezánom.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 minút dozlatista.
|