Baklažán s balzamikovo - vínovou redukciou fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 29. mája 2011

Suroviny

150 ml
80 ml
1/2 KL
1 PL
2 strúčiky
 na vyprážanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Baklažány dobre umyjeme

    Baklažán s balzamikovo - vínovou redukciou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a nakrájame na hrubšie plátky. Bohato posypeme soľou, premiešame a necháme 30 minút stáť. Po 30 minútach baklažán umyjeme od soli a vysušíme medzi dvoma utierkami.

    Baklažán s balzamikovo - vínovou redukciou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Baklažánové plátky postupne na troche oleja osmažíme z oboch strán. Vyberáme na papierovú kuchynskú utierku a prikryjeme alobalom.

    Baklažán s balzamikovo - vínovou redukciou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V menšom kastróliku rozpálime lyžicu olivového oleja, pridáme prelisovaný alebo na drobné kúsky nakájaný cesnak a premiešame.

    Baklažán s balzamikovo - vínovou redukciou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po chvíli pridáme 1/2 KL čerstvo zomletého čierneho korenia,

    Baklažán s balzamikovo - vínovou redukciou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    zalejeme balzamikovým octom a vínom. Privedieme do varu, teplotu znížime a na slabom ohni varíme, kým sa omáčka nezredukuje. Podľa potreby dosolíme. Baklažán servírujeme preliaty omáčkou a posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou.

    Baklažán s balzamikovo - vínovou redukciou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Inšpirované receptom zo stránky http://www.steffensdinners.com/

Diskusia k receptu

jamarlen
@ žirafinka, baklažán s omáčkou je už zjedený, doplnili sme ho špaldovými krutónmi. skvelý ľahký obed, vďaka za recept
keď pozerám tvoje recepty, zabávam sa, lebo väčšinou sú buď veľmi ľahké a zdravé, alebo hotové bomby, najme tie tvoje cukrárenské....pekne sa to kompenzuje:))))
tatranka
Tento tvoj recept ,na 100% vyskúšam.Milujeme baklažán na každý spôsob.Tento nepoznám.Pridávam do KK.
zirafninka1
Dakujem Vam. @jamarlen uz ? Ty si sikovny. A tie spaldove krutony? Robite ich ci kupujete. Nepoznam spaldove a znie to zaujimavo. Ja tu ani velmi nemam zdrave recepty. Ani sa nestravujem zdravo :)) To len tak vyzera, lebo maso je niecim vzdy nahradene. A to nieco byva casto oznacovane ako zdrave :)
gman
zaujimavy, jednoduchy recept a velmi pekna fotka :)