Bačovský zemiakový zapekanec

Autor receptu: sueclash

tento, aj iné recepty nájdete na mojom blogu veggiecookin.wordpress.com

4
porcie

Postup

  1. Zemiaky umyjeme a povaríme v šupke v osolenej vode asi 20 minút do mäkka. Zohrejeme mlieko. Zemiaky precedíme, schladíme, ošúpeme a roztlačíme. Zemiaky, mlieko a maslo vymiešame do hladka, ochutíme soľou a muškátovým orieškom.
  2. Rúru predhrejeme na 200°C. Šampiňóny očistíme, väčšie hlavičky rozpolíme. Cibuľky ošúpeme a rozkrojíme na štvrtiny. Maslo rozpustíme a cibuľku na ňom podusíme do sklovita. Pridáme šampiňóny, opražíme, osolíme a okoreníme. Pridáme paradajkový pretlak, krátko popražíme a prilejeme červené víno. Ochutíme petržlenovou vňaťou a korením.
  3. Nastrúhaný syr vmiešame do šampiňónov a zmes naplníme do nákypovej formy. Pyré navŕšime na zmes a posypeme strúhankou. V rúre zapekáme asi 40 minút na strednej priečke pri teplote 180°C.