Bábovka
Bábovka zo zvyškov vianočného pečiva
Autor receptu: redakcia
Ostalo vám po sviatkoch drobné pečivo, ktoré už nikto nechce jesť? Urobte z neho nadýchanú bábovku!
12 porcií |
30 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Drobné pečivo rozdrvíme. Mlieko necháme zovrieť, odložíme z ohňa. Do horúceho mlieka vmiešame rozdrvené koláčiky a necháme ich napučať.
- Zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva, soľ a nastrúhanú citrónovú kôru.
- Vajcia šľaháme ručným mixérom šesť až osem minút, kým nedosiahnu krémovú konzistenciu. Potom do nich zašľaháme práškový cukor.
- Napučanú sušienkovú zmes jemne vmiešame do vyšľahaných vajec, potom vmiešame múčnu zmes a citrónovú šťavu, opatrne premiešame.
- Formu na bábovku vymastíme a vysypeme múkou alebo strúhankou. Cesto nalejeme do formy a pečieme pri teplote 180 °C 35 minút. Vyklopíme, necháme trochu vychladnúť.
- Rozlámanú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a nalejeme ju na vychladnutú bábovku.