Bábovka

Bábovka zo zvyškov vianočného pečiva

Autor receptu: redakcia

Ostalo vám po sviatkoch drobné pečivo, ktoré už nikto nechce jesť? Urobte z neho nadýchanú bábovku!

12
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Drobné pečivo rozdrvíme. Mlieko necháme zovrieť, odložíme z ohňa. Do horúceho mlieka vmiešame rozdrvené koláčiky a necháme ich napučať.
  2. Zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva, soľ a nastrúhanú citrónovú kôru.
  3. Vajcia šľaháme ručným mixérom šesť až osem minút, kým nedosiahnu krémovú konzistenciu. Potom do nich zašľaháme práškový cukor.
  4. Napučanú sušienkovú zmes jemne vmiešame do vyšľahaných vajec, potom vmiešame múčnu zmes a citrónovú šťavu, opatrne premiešame.
  5. Formu na bábovku vymastíme a vysypeme múkou alebo strúhankou. Cesto nalejeme do formy a pečieme pri teplote 180 °C 35 minút. Vyklopíme, necháme trochu vychladnúť.
  6. Rozlámanú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a nalejeme ju na vychladnutú bábovku.