Bábovka 
	        Bábovka z kukuričnej polenty s citrónovou polevou
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	          | 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	30-35 minút  na 175 °C  | 
 
 Postup- Vo väčšej miske vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny. Do vyšľahanej zmesi pridáme múku, polentu, mlieko, olej, štipku soli, kypriaci prášok a sódu bikarbónu. Všetko spolu dobre premiešame.
Takto pripravenú zmes vylejeme do naolejovanej a múkou vysypanej formy. Bábovku pečieme asi 30 – 35 minút pri 175 °C.
 - Medzitým pripravíme medový sirup, ktorý si pripravíme tak, že zmiešame 150 ml
vody s medom. Po dopečení polejeme bábovku medovým sirupom,
necháme ju 15 – 20 minút vychladnúť a vyklopíme ju z formy.
 - Bábovku ozdobíme cukrovou polevou, ktorú sme pripravili
z práškového cukru a bielka, kde sme postupne prilievali citrónovú
šťavu tak, aby vznikla výrazne sladká cukrová pena.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |