Azurit na smotane

Autor receptu: stefanm

Som si vedomí , že obsah tohoto receptu vyvolá u niekoho záporne reakcie vzhľadom na jeho recesisticke spracovanie a podanie . Ale berte to ako "odľahčenie" jednotvárnosti receptov ktoré sa tu objavujú a nezatracujte ma za to . "S úsmevom je všetko ľahšie" !!!

720 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. S prípravou tohto receptu je potrebné začať v noci . V bdelom , triezvom stave si upravíme ležanie vo vani a za svitu baterky vyčkávame kým sa v koši na prádlo neobjaví modré , chlpaté stvorenie . Keď sa presvedčíme otázkami typu :..." a budeš tu ešte keď sa ráno zobudím " ... a pod. , že je to králiček Azurit , chytíme ho za uši a rýchlym pohybom hrany dlane ho udrieme po zátylku . Prvý a posledný krát v živote vydá krátky piskľavý zvuk a môžme sa pustiť do prípravy jedla .
  2. Modrej srsti zbavené a na kocky nakrájané mäso z Azuritka pridáme k ...
  3. ... urestovanej cibuľke , cesnaku a nadrobno nakrájanej koreňovej zelenine .
  4. Podlejeme vývarom , pridáme bylinky a dusíme do mäkka .
  5. V troch-štyroch lyžiciach kyslej smotany rozmiešame hladkú múku , rozriedime mliekom a pridáme k udusenemu mäsu . Krátko povaríme a podávame .
  6. Ako prílohu som podával bylinkové noky a pivo .
  7. Pri konzumácií sa mi stále pred očami objavovalo to hebké , ušaté stvorenie ktoré nám tak pomáha pri praní prádla , že som ani nemohol poriadne tu výbornú chuť Azuritkového mäska vychutnať . Ešteže všetko istilo pivko .
  8. Ak nájdete v sebe odvahu a pripravíte si toto jedlo podľa tohto receptu určite si pochutíte . Len pri jeho príprave musíte mať "veselú myseľ" !!!