Ázijské kuracie s rezancami (fotorecept)

Autor receptu: chutimi

Vlastný recept, ktorý vznikol z toho, čo bolo k dispozícii. Nakoniec veľmi podarený obed :)

4
porcie
45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravte si všetky suroviny.
  2. Namočte huby do vody. Všetky suroviny nakrájajte na tenké pásiky. Mrkvu nakrájajte škrabkou na tenko, aby jej príprava netrvala dlho. Cesnak, zázvor a chilli papričku nasekajte nadrobno.
  3. Na suchej panvici si opražte nahrubo podrvené arašidy.
  4. Dajte variť cestoviny podľa toho aké máte radi. Zároveň vo väčšom hrnci osmahnite na oleji zázvor a cesnak. Pridajte mäso, zastreknite kvalitnou sójovou omáčkou a rybou omáčkou. Premiešajte a nechajte mäso zatiahnuť. Znížte intenzitu a pridajte všetky ostatné suroviny a nechajte dusiť cca. 10 minút. Použite aj vodu z húb, je plná ich chuti. Dochuťte čiernym korením, sójovou a rybou omáčkou. Nepoužívajte soľ, obe omáčky jej obsahujú dostatok.
  5. Na záver vmiešajte pripravené rezance a ozdobte opraženými arašidmi. V prípade, že Vám na dne hrnca ostalo väčšie množstvo tekutiny, buď ju zredukujte (ale riskujete rozvarenie surovín), alebo poprášte trochou jemnej krupice, ktorá na seba tekutinu aj s chuťami naviaže. Dobrú chuť!