Ázijské kuracie s rezancami (fotorecept)
Autor receptu: chutimi
Vlastný recept, ktorý vznikol z toho, čo bolo k dispozícii. Nakoniec veľmi podarený obed :)
4 porcie |
45 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravte si všetky suroviny.
- Namočte huby do vody. Všetky suroviny nakrájajte na tenké pásiky. Mrkvu nakrájajte škrabkou na tenko, aby jej príprava netrvala dlho. Cesnak, zázvor a chilli papričku nasekajte nadrobno.
- Na suchej panvici si opražte nahrubo podrvené arašidy.
- Dajte variť cestoviny podľa toho aké máte radi. Zároveň vo väčšom hrnci osmahnite na oleji zázvor a cesnak. Pridajte mäso, zastreknite kvalitnou sójovou omáčkou a rybou omáčkou. Premiešajte a nechajte mäso zatiahnuť. Znížte intenzitu a pridajte všetky ostatné suroviny a nechajte dusiť cca. 10 minút. Použite aj vodu z húb, je plná ich chuti. Dochuťte čiernym korením, sójovou a rybou omáčkou. Nepoužívajte soľ, obe omáčky jej obsahujú dostatok.
- Na záver vmiešajte pripravené rezance a ozdobte opraženými arašidmi. V prípade, že Vám na dne hrnca ostalo väčšie množstvo tekutiny, buď ju zredukujte (ale riskujete rozvarenie surovín), alebo poprášte trochou jemnej krupice, ktorá na seba tekutinu aj s chuťami naviaže. Dobrú chuť!