Zemiakový šalát

Austrálsky zemiakový šalát so slaninou

Autor receptu: dorenika

Náš vianočný zemiakový šalát si šetrím na Vianoce a Veľkú noc. Na víkendové barbecue robievam tento šalát s chrumkavou slaninou, mladou cibuľkou a petržlenom.

10
porcií
35 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Neošúpané zemiaky nakrájame na kúsky a dáme variť do hrnca so zeleninovým vývarom, vodou a soľou. Varíme dokým sú uvarené, ale nie rozvarené! Uvaríme 4 vajcia na tvrdo a dáme ich vychladiť.
  2. Zapneme rúru na 220 °C a na plechu vyloženom papierom na pečenie dáme piecť slaninu. Po upečení do chrumkava ju nakrájame na drobno. Ja používam takú na tenko nakrájanú, ak používate slovenskú, tak usmažte na panvici.
  3. Uvarene zemiaky a slaninu dáme do misy. Pridáme majonézu, horčicu, ocot, nadrobno nasekanú cibuľu a vňať, ďalej papriku, soľ a korenie. Premiešame a ochutnáme. Pridáme ocot, soľ a korenie dokým to nechutí na jednotku. Potom pridáme vajcia nakrájane na kúsky a jemne premiešame.
  4. Šalát vychladíme aspoň 3-5 hodín. Dobrú chuť.