Rybacia nátierka

Amur v majonéze

Autor receptu: redakcia

50 minút
príprava

Postup

  1. Tenkým nožom odstránime z ryby šupiny (malým vpichom pod kožu), ostane len tenká koža. Z rybích filiet odstránime kožu dlhým ostrým nožom. Mäso nakrájame na tenučké kúsky a nasolíme.
  2. Očistenú mrkvu a zeler nastrúhame najemno. Na panvici necháme roztopiť maslo, pridáme nastrúhanú zeleninu, osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list a nové korenie a na miernom ohni chvíľku restujeme. K orestovanej zelenine prilejeme asi pol šálky vody, naukladáme na ňu rybu a posypeme časťou kôpru. Zmes ešte okoreníme a na veľmi miernom ohni podusíme asi 10 až 12 minút.
  3. Potom vyberieme bobkový list a celé nové korenie a rybu so zeleninou roztlačíme, zmiešame (metličkou). Na prudkom ohni odvaríme prebytočnú tekutinu, pridáme šťavu z polovice citróna a ocot. Keď bude tekutina vyparená a ocot prevarený, dáme zmes vychladiť.
  4. Potom pridáme kremžskú horčicu, majonézu, šťavu z druhej polovice citróna a zvyšný nasekaný kôpor. Zamiešame, okoreníme, necháme odstáť. Podávame s pečivom.