Americký hamburger na Slovensku (fotorecept)

Autor receptu: ewitka123

Kto ich ma rad pochuti si :)

Suroviny

Postup

  1. Urobime si kvasok: mlieko , cukor, droždie zmiesime muku, kvasok, vajička,roztopene maslo a sol. Nechame pokysnuť a rozdelime si cesto na rovnake žemličky ktore ešte nechame podkysnut asi 20 minut potrieme ich mliekom a posypeme sezamom.
  2. Keď su pekne vykysnute pečieme ich vo vyhriatej rure.
  3. Na 200 stupňoch 15 minut kym nemaju peknu farbu.
  4. Maso si pomelieme a pridame soĺ, čierne korenie a volčestrovu omačku poriadne premiešame a nechame odstať v chladničke aspom 1/2 hodinu.
  5. Z masa tvarujrme placky, ktore pečieme na rošte alebo ako ja v panvici na troche oleja, z každej strany 6 minut.
  6. Na opečene maso dame kusok platkoveho syru.
  7. Rozrežeme si vychladnutu žemlu položime si tam jedno masko so syrom na to dame horčicu , kečup, koliesko cibule aj paradajky a listok ladoveho šalatu. Ja som dala kapustny list ladovy šalat som nemala. Hamburger zakryjeme druhou polovicou žemle a konzumujeme.