Americké lievance so slaninkou

lucka555 - bez fotkylucka555, 11. mája 2015
Americké lievance so slaninkou
Foto: lucka555

Hneď na začiatok upozorňujem, že to nie je recept pre milovníkov zdravej výživy ;) No myslím, že raz za čas si môžme pochutnať aj na Zobraziť celý popisHneď na začiatok upozorňujem, že to nie je recept pre milovníkov zdravej výživy ;) No myslím, že raz za čas si môžme pochutnať aj na slaninke. Nám tieto pancakes veľmi chutili a tak som sa rozhodla o ne s vami podeliť ;)

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

125 g
180 ml
2 PL
1 PL
1 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
1 ks
30 g




Postup

  1. 1

    Na tomto recepte nie je nič komplikované. Zmiešame všetky suché suroviny. Pridáme mlieko, ocot, roztopené maslo, vajíčko. Vypracujeme si hladké cesto. Ak som správne pochopila ten ocot v kombinácii s mliekom má vytvoriť tzv. kyslé mlieko.

  2. 2

    Na panvicu si kvapnem kvapku oleja, ktorú rozotriem po panvici s papierovým obrúskom. To zabezpečí, že vám na panvici ostane len presne toľko oleja koľko stačí na upečenie lievancov. Počas pečenia zvyknem medzi jednotlivými dávkami prejsť panvicu olejovým obrúskom. Lievance je dobre otočiť vo chvíli keď sa vám vytvoria "dierky" aby sa nepripiekli ;)

  3. 3

    Na hotové lievance poukladám opečenú slaninku a polejem to javorovým sirupom. Ja mám strašne rada túto mierne bláznivú kombináciu slaného a sladkého, takže si toho sirupu dávam dosť. Je to geniálne! Z tejto dávky mi vzniklo asi 14 lievancov.

Diskusia k receptu

jerica
@lucka555 v úvode si vystihla, je to presne recept pre mňa, citujem ťa: že to nie je recept pre milovníkov zdravej výživy ;)
obchádzam všetko "zdravé" robím si a jem čo si pýta moje "cílko"
rea1
@jerica , moja mama nemala väčšieho jedu, ako keď otec zhltol nejaký (v jej očiach) nezmysel a odôvodnil jej to: ale moje telo si to žiada! :-)) stravovať sa mierne zdravo asi treba ale myslím si, že sa z toho netreba zblázniť.
recept vzbudil moju zvedavosť a hodlám ho v sobotu na raňajky spraviť synovi, on miluje kombináciu napr. chlieb s pečeňovou paštétou a na to si plácne v hrubej vrstve čučoriedkový lekvár. a podobné perly. myslím, že táto neobvyklá kombinácia mu bude chutiť. a keď nie, veď lievance sú lievance a slaninu odložíme. :-))
zolik
toto moze byt velmi dobre!! kedze milujem kombinaciu marhulovy lekvar a madarska salama je javorovy syrup a slanina pre mna ako stvorena. urcite vyskusam. a nikomu nedam. :-)
a ani ja sa zo zdraveho stravovania neblaznim.
jerica
@rea1 ja neodmietam opečenú slaninku, aj s takou slanou "palacinkou" len si to vedieť správne tie chute na tanieri zladiť, určite by som si na to "ja" ešte nastrúhala syr a miesto rajčiny dala hrozno .

Tiež si spomínam ako môj švagor z Košíc si dávala na lekvárovú lúpačku pečeňovú paštetu. @rea1 čo si žiada moje "cílko" stáva sa, že si nežiada nič, jedine pekné slovíčko a srdečný úsmev spolu stolujúceho :-)
rea1
@jerica , veď práve preto ja hovorím, že chute a facky sú rôzne. mne chutí vianočka s maslom a šunkou alebo s bryndzovou či tvarohovou nátierkou. proste - k čomu ide chlieb, k tomu ide aj vianočka. opačne už nie, to je iné. :-) človeku, ktorý žije v mojej hlave to tak chutí. kolega prisahal na zemiakové (a cesnakové) placky posypané cukrom a otcova kolegyňa jedávala slaninu a zajedala ju makovníkom. keď prišla dcéra z ameriky hovorila, že keď mali prvýkrát na raňajky french toast, čiže obyčajný chlieb vo vajci, normálne si ho poliala kečupom. ako doma. a týždeň bola za atrakciu, lebo si na ňu domáci ukazovali, že to je tá, ktorá jedla fre.... s kečupom. oni si na to liali javorový sirup. tomu sa zas divila dcéra. :-))
babav
Tato kombinacia je velmi popularna ,obzvlast v restauraciach typu HOP
(House of pancakes ).Sirup ponukaju nie len javorovy ( aj ovocny , malinovy , jahodovy...) a lievance su iba prilohou k rozne pripravenym vajickam
( sedliacka omeleta, naplnena zeleninou a syrom ,prazenica a volske oko.).Okrem slaninky si mozete k tomu objednat aj miniaturne klobasky
a poliat ich sirupom (?).Neda sa to dojest, z jednej porcie sa moze najest cela rodina .
aandulka
To je niečo pre moju dcéru, mäsko nemusí, ale slaninka je pre ňu zelenina a tej môže koľko vidí. No proti gustu žiaden dišputát. Čo komu chutí nech si to dá.
honestka
Zboznujeme, robime casto. TU je to bezna kombinacia ako pre nas halusky s bryndzou;
ziadny nedelny “Brunch” sa bez nich nezaobide. Ozaj casto zvlastne chute, ale ked sme im dali zelenu stali sa oblubene aj v nasej kuchyni a tak sme nastastie dostali moznost spoznat vela zo svetovej kychyne ktora je uzasne pestra a bohata na kombinacie a tu aj pomerne “originalna” kvoli osadenstvu a obchodom, kde dostaneme vsetko potrebne k ich vyhotoveniu.
Pritom nezabudame na nase dobroty a tie varime aj pre nase navstevy. Skuste chutit bude zarucene!
O pancakes som aj tu pisala v clanku:
 varecha.pravda.sk/zazitky/the-calgary-stampede-od-july-9-...
mariamka
pekne popisany recept a vzbudzuje celkom zaujimavu chut, keby som minule nevidela sefkuchara na Paprike tiez polievat podobne slaninove ranajky javorovym sirupom, prislo by mi to scestne, ale takto uz nie, neostava, len sa nastartovat, kysle mlieko je vseobecne vyborne kypridlo, a myslim, ze si v tomto recepte najdu svoje damy aj pani




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia