Americké lievance so slaninkou

Autor receptu: lucka555

Hneď na začiatok upozorňujem, že to nie je recept pre milovníkov zdravej výživy ;) No myslím, že raz za čas si môžme pochutnať aj na slaninke. Nám tieto pancakes veľmi chutili a tak som sa rozhodla o ne s vami podeliť ;)

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na tomto recepte nie je nič komplikované. Zmiešame všetky suché suroviny. Pridáme mlieko, ocot, roztopené maslo, vajíčko. Vypracujeme si hladké cesto. Ak som správne pochopila ten ocot v kombinácii s mliekom má vytvoriť tzv. kyslé mlieko.
  2. Na panvicu si kvapnem kvapku oleja, ktorú rozotriem po panvici s papierovým obrúskom. To zabezpečí, že vám na panvici ostane len presne toľko oleja koľko stačí na upečenie lievancov. Počas pečenia zvyknem medzi jednotlivými dávkami prejsť panvicu olejovým obrúskom. Lievance je dobre otočiť vo chvíli keď sa vám vytvoria "dierky" aby sa nepripiekli ;)
  3. Na hotové lievance poukladám opečenú slaninku a polejem to javorovým sirupom. Ja mám strašne rada túto mierne bláznivú kombináciu slaného a sladkého, takže si toho sirupu dávam dosť. Je to geniálne! Z tejto dávky mi vzniklo asi 14 lievancov.