Pomarančový zákusok
Pomarančový zákusok

Afrodita - kocka s pomarančom a čokoládou fotorecept

Erika Nogová
majiteľka siete cukrární Alžbetka so sídlom v Novej Bani, 21. decembra 2018
Afrodita - kocka s pomarančom a čokoládou (fotorecept)
Foto: Pravda - Ivan Majerský
60 minút
príprava
20 minút
na 150 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
300 g
2 PL
300 g
150 ml
150 ml
1/2 bal.
Parížsky pomarančový krém:
500 ml
400 g
z 1 ks nastrúhaná
Bavorský pomarančový krém:
300 ml
1 bal.
z 2 ks
100 g
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Bielky vyšľaháme dotuha, pridáme cukor, žĺtky, zamiešame, pomaly prilejeme olej a vodu. Vareškou zamiešame múku s práškom do pečiva a kakaom. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 150 °C asi 20 minút.

  2. 2

    Parížsky pomarančový krém: Smotanu zohrejeme na teplotu 60 °C a pridáme čokoládu a pomarančovú kôru. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť do druhého dňa na chladnom mieste.

    Afrodita - kocka s pomarančom a čokoládou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Bavorský pomarančový krém: Z mlieka, zo Zlatého klasu a z cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Potom doň zamiešame pomarančovú šťavu. Vyšľaháme šľahačku, do ktorej postupne pridávame pomarančový krém.

    Afrodita - kocka s pomarančom a čokoládou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na upečené cesto navrstvíme parížsky pomarančový krém, naň dáme bavorský pomarančový krém a dáme stuhnúť. Krájame na kocky.

    Afrodita - kocka s pomarančom a čokoládou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: